Política

JxCat celebra la retirada de les euroordres: “Llarena KO”

Puigdemont demana prudència al grup parlamentari per estudiar amb calma les conseqüències de la decisió del magistrat

El grup parlamentari de JxCat ha celebrat la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de rebutjar extradir el seu líder, Carles Puigdemont, només per malversació, i de retirar les euroordres contra l’expresident i els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

La notícia ha coincidit amb la reunió de JxCat d’aquest dijous al migdia -de gairebé dues hores-, on Puigdemont hi ha connectat en videoconferència des d’Alemanya des de l’inici. Els diputats han aplaudit la decisió de Llarena, segons expliquen fonts de la reunió, però l’expresident del Govern ha demanat prudència al grup parlamentari a l’espera de lle

gir amb detall la resolució. La defensa del líder de JxCat estudiarà amb calma les conseqüències de la decisió del magistrat. El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, ha reaccionat a Twitter amb un contundent: “Llarena KO”.

A la reunió de JxCat també hi han assistit la portaveu del Govern, Elsa Artadi, la consellera de Cultura, Laura Borràs -totes dues diputades de JxCat-, el titular de Territori, Damià Calvet, i el cap del departament de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

El president de JxCat, Jordi Sànchez, empresonat des de fa més de nou mesos -ara a Lledoners-, ha fet arribar un missatge publicat a Twitter on subratlla: “El 28 d’octubre Puigdemont ens va demanar paciència, perseverança i, també, perspectiva”, i acompanya el tuit d’una cita del primer president de la República de Sudàfrica, Nelson Mandela: “La presó és una educació extraordinària de la necessitat de paciència i perseverança. És sobretot una prova al propi compromís”.

Polèmica amb ERC

D’altra banda, fonts de JxCat presents a la reunió d’aquest migdia han explicat que també s’hi ha tractat la polèmica d’aquest dimecres amb ERC i el president del Parlament, Roger Torrent, que va suspendre el ple després del desacord entre els dos grups independentistes de cara a l’aplicació de la suspensió de diputats. Segons expliquen les fonts, el grup ha tractat l’enganxada amb els republicans però s’ha reiterat la versió que ja van donar ahir el portaveu de la formació, Albert Batet, i altres diputats de JxCat.

No s’esperen reunions formals amb ERC al llarg de les properes hores, però sí que hi podria haver alguna conversa discreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA