Política

La defensa de Sànchez, Rull i Turull demana la llibertat “immediata” després de la retirada de les euroordres

Amplia la petició al Suprem per la decisió de Llarena de fer extensiva la retirada de les euroordres a tots els exiliats després que Alemanya no vegi delicte de “rebel·lió o sedició”

“És una evident raó de pes perquè els meus mandants siguin posats immediatament en llibertat”

La defensa de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull ha presentat aquest divendres davant el Tribunal Suprem una ampliació de l’escrit de petició de llibertat per als tres diputats després que aquest dijous el jutge Pablo Llarena decidís retirar les euroordres de detenció dels exiliats perquè els tribunals alemanys han rebutjat l’entrega de Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió o sedició.

Segons s’explica en l’escrit, la decisió de Llarena sobre Puigdemont “s’amplia a la resta de països, fins i tot en aquells en què l’administració de justícia no s’havia arribat a pronunciar en cap sentit (Regne Unit i Suïssa) o no havia arribat a pronunciar-se sobre el fons de la petició, que de moment havia rebutjat per qüestions formals (Bèlgica)”.

L’escrit considera que la “immotivada decisió” de Llarena de retirar les euroordres a tots els països és “una evident raó de pes perquè els meus mandants siguin posats immediatament en llibertat en confirmar-se la debilitat de la forçada qualificació jurídica (de rebel·lió o sedició)” a partir de la qual s’ha construït en aquesta causa l’existència d’aquells riscos processals que avui per avui legitimen la presó preventiva” de Turull, Sànchez i Rull.

Segons l’escrit:

A juicio de esta defensa, esta retirada inmotivada de órdenes de detención no es sino la viva muestra de la nula confianza que tiene el propio Sr. Instructor en la calificación de los hechos que nos ocupan como constitutivos de delitos tan sumamente graves como la rebelión o la sedición. Una falta absoluta de confianza que se concreta en el hecho de que –una vez rechazada la petición de entrega por un primer Estado (Alemania)- haya preferido retirar todas las restantes órdenes antes de exponerse al riesgo de que estas fueran rechazados hasta por tres países más, cuyas jurisdicciones gozan del máximo prestigio internacional por su reconocido garantismo y sensibilidad hacia los derechos humanos y políticos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia