Política

La ponència política del PDeCAT eleva al ple de l’assemblea el caràcter “immediat” de l’esmena s’obre l’objectiu de “fer efectiva la república”

El debat sobre aquest punt ha estat ajustat i en aquests casos el reglament permet traslladar-ho a la votació de diumenge

La ponència política encara ha de debatre un centenar d’esmenes

La mesa de la ponència política de l’assemblea del PDeCAT ha decidit elevar a la votació del plenari demòcrata una de les esmenes aprovades divendres a la nit. En concret, es durà a votació de tots els inscrits, diumenge, el caràcter “immediat” de l’esmena que incorpora al full de ruta “fer efectiva la república catalana”.

El coordinador de l’assemblea demòcrata, David Font, ha explicat aquest dissabte en una roda de premsa que l’esmena va tirar endavant divendres en ponència en un debat “ajustat al voltant del 50%”. Ha assegurat que està regulat que dins un franja de vot d’entre el 40 i el 60% es pugui elevar a ple la decisió final sobre la qüestió perquè té “suport ampli” per consultar l’opinió dels 1.900 inscrits.

L’esmena aprovada planteja que el partit té com a “objectiu fer efectiu aquest Estat independent de forma immediata, fent efectiva la república catalana”. La mesa de la ponència defensa, en canvi, “una petita variació” amb la fórmula “de manera immediata tan aviat com sigui possible”, ha explicat Font.

Així doncs, només es durà a votació del ple el debat sobre la immediatesa, ja que la resta del text –que inclou “fer efectiva la república”– sí que ha tirat endavant. Font ha detallat que la ponència política té encara un centenar d’esmenes per ser debatudes.

De fet, calcula que cinc de les ponències acabin el debat a mitja tarda però calculen que la ponència política no resolgui fins abans de sopar i més endavant, l’organitzativa.

Aquesta ponència, la que aborda la modificació de l’estructura del partit, ja ha aprovat també alguns elements. El coordinador del’assemblea ha indicat que ha consensuat que l’assemblea es convoqui cada quatre anys per a la renovació dels òrgans de direcció i que cada dos anys sigui ideològica.

Ara bé, si en sotmetre a votació l’informe de gestió aquests primers dos anys la direcció no supera el 50% dels vots, “automàticament” es convocarà una assemblea nacional per renovar la direcció. Si l’executiva rep l’aval de les bases en l’informe de gestió, es ratificarà per mantenir el mandat els dos anys restants.

També s’ha acordat ampliar el consell nacional de 300 a 450 persones, i que d’aquests dos terços siguin persones del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA