Política

Batet diu que el PDeCAT que ha d’escollir entre ser “un partit democràtic” o una formació sotmesa a un “hiperlideratge”

La ministra espanyola de Política Territorial avisa que els partits han de respectar “la legalitat”

Subratlla que només es pot fer política si es respecten les normes de la convivència

La ministra espanyola de Política Territorial, Meritxell Batet, ha advertit el PDeCAT que ha d’escollir entre ser “un partit democràtic” o convertir-se en una formació sotmesa a un “hiperlideratge”.

En declaracions des de Castellnou del Bages, on ha visitat l’Escola de Formació, Debat i Reflexió Guillermo Vidaña de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), Batet ha considerat que “el PDeCAT té una decisió per prendre sobre si vol ser un partit democràtic o si vol seguir aprofundint en la idea d’un partit que només es deu a un hiperlideratge”. Segons ella, si la formació opta per aquesta segona opció “pot acabar derivant en una formació que no compleixi amb els criteris que ha de seguir un partit polític”.

En aquesta línia, ha recordat a la formació demòcrata que “hi ha una línia que s’ha de complir, i això vol dir respectar la legalitat, les regles del joc i l’ordenament constitucional i estatutari”. “No concebo que des de la política i els poder públics es pugui trencar aquesta legalitat, perquè només ens condueix a una via judicial que no ens aporta cap solució”, ha afegit.

La ministra ha assegurat que el seu desig és que l’independentisme es defensi per qui ho consideri oportú, sempre i quan no es trenquin les normes de convivència. “Només respectant les normes podrem fer política”, ha conclòs.

Les declaracions de la ministra arriben la mateixa tarda en què la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha renunciat a formar part de la direcció del partit a partir d’ara en no tenir amb el suport de Carles Puigdemont.

“Seduir” els catalans

Batet ha criticat aquest dissabte l’actitud del nou president del PP, Pablo Casado, que ha promès “reconquerir” els catalans i fer de la “Tabàrnia hipotètica” una realitat.

La dirigent socialista ha opinat que per reduir la distància que actualment existeix entre l’Estat i els ciutadans de Catalunya cal apostar per un projecte “il·lusionant i comú” que sigui capaç de “seduir” la població.

En aquest context, ha retret a Casado que plantegi endurir el codi penal per combatre els nacionalismes: En set anys de govern del PP el que no ha faltat ha estat via judicial i penal”. “El que sí ha faltat és via política i això és al que ens hem de dedicar els polítics”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia