Política

Un cotxe destrossa diverses creus grogues plantades a la plaça Major de Vic

Diversos veïns intenten aturar el vehicle, sense èxit

L’alcaldessa, Anna Erra, denuncia aquest “atemptat contra la llibertat d’expressió” i demana “no caure en provocacions”

Un cotxe ha irromput aquest diumenge a la plaça Major de Vic i ha envestit algunes fileres de creus grogues. Les creus es van plantar aquest dissabte en una acció de protesta per l’empresonament de líders independentistes i en suport dels exiliats.

Els fets han passat aquest migdia. El vehicle ha entrat a la plaça –que és un espai de vianants– a gran velocitat i ha passat per damunt de les creus alineades en un dels costats. Després ha marxat per un dels carrers, tal com es pot veure en un vídeo que l’alcaldessa , Anna Erra, ha penjat a les xarxes socials.

Alguns veïns que estaven al lloc dels fets han increpat el conductor i han intentat aturar el vehicle, sense èxit.

L’alcaldessa ha denunciat aquest “incident deplorable en contra de la seguretat de les persones i de la llibertat d’expressió”. Erra ha denunciat “enèrgicament aquest atemptat contra la llibertat d’expressióa Vic” i ha instat a no caure “en les seves provocacions”. “Seguirem reclamant la nostra coaccionada llibertat”, ha assegurat.

Erra ha explicat que estan buscant el causant “d’aquesta actitud vergonyosa i preocupant”.

Les 2.500 creus que cobreixen tota la superfície de la plaça Major de Vic van ser plantades aquest dissabte per un grup d’activistes amb el lema Som República.

La iniciativa té com a objectiu que les creus puguin ser apadrinades per ciutadans per recaptar fons per a la caixa de solidaritat dels presos. Estava previst que les creus es retiressin aquest diumenge a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia