Política

Iceta augura que “el PDeCAT serà un dels partits amb la història més breu en la política catalana”

El líder socialista avisa la Crida que ha de triar entre “un camí possible de diàleg” o tornar “a la via fracassada” de “la unilateralitat i la il·legalitat”

Lamenta que en els congressos del PP i el PDeCAT s’hagi imposat “l’extremisme”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha vaticinat que el PDeCAT s’acabarà dissolent en la Crida Nacional per la República, el moviment promogut pel president Carles Puigdemont.

En declaracions als mitjans abans de participar a l’escola d’estiu de les joventuts dels socialistes (JSC), a Castellnou de Bages, Iceta ha valorat en clau irònica la decisió dela primera Assemblea Nacional del Partit Demòcrata d’integrar-se a la Crida. Segons ell, el PDeCAT “serà dels partits amb la història més breu en la política catalana”. “Això és el que va decidir fa dies Puigdemont”, ha afirmat.

El líder socialista ha aprofitat per llançar un missatge als impulsors de la Crida: “És obvi que hi ha un camí possible de diàleg ells han de decidir si volen transitar per aquest camí o volen assajar un altre cop una via ja fracassada, que és de la unilateralitat i la il·legalitat”.

Segons ell, perquè Catalunya avanci “calen àmplies majories al Parlament, un suports que en aquests moments no té l’independentisme”.

Iceta ha lamentat que els dos congressos polítics d’aquest cap de setmana, el del PDeCAT i el del PP, “han optat per les posicions més extremistes” i han agafat un camí “en la direcció contrària al què demana la gent”. El socialista ha assegurat que hi ha “una demanda ciutadana de moderació i diàleg” i ha vaticinat que “els partits que representem aquestes posicions tindrem més feina per fer avançar les nostres posicions i representar el que molta gent vol”. Però, segons ell, també tindran “més espai per cobrir les expectatives” de la societat espanyola i catalana i “fer el que vol la gent: arreglar els problemes i no fer-los més grans”.

En aquest context, ha defensat que l’Estat espanyol “necessitat grans consensos” i confia que la nova direcció del PP no es dediqui només a fer oposició sinó que també se sumi a “pactes d’Estat”.

Iceta s’ha desmarcat del “llenguatge militarisme i la dinàmica guerrera” de Pablo Casado, que ahir va parlar de “reconquerir” els catalans, i ha apostat per “convèncer els catalans per millorar l’autogovern i el finançament sense necessitat de trencar amb Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona