Política

Bonvehí: “Si ets del PDeCAT, has de ser de la Crida”

El nou president demòcrata insta els militants “a participar activament” en el nou moviment polític

Puigdemont celebra el suport del PDeCAT a la seva iniciativa

El nou president del PDeCAT, David Bonvehí, ha instat els militants del partit a sumar-se a la Crida Nacional de la República, el nou moviment polític impulsat pel president Carles Puigdemont.

En el seu primer discurs després de ser elegit aquest diumenge president dels demòcrates a la primera Assemblea Nacional de la formació, on s’ha aprovat la integració del partit a la Crida, Bonvehí ha animat unir-se a la nova plataforma política. Que ningú tingui por participar en la Crida activament: es pot ser del PDeCAT i la Crida”, ha assegurat. “És més, si ets del PDeCAT has de ser de la Crida”, ha emfatitzat.

Bonvehí ha reconegut que “no serà senzill” el camí cap a la integració del PDeCAT en la plataforma. No obstant això, ha subratllat que “hem de saber-nos adaptar als pròxims temps” i ha demanat a les bases la seva “ajuda i complicitat”.

El líder demòcrata ha reivindicat que el PDeCAT té “un capital polític que no té ningú més”, i per tant, hem de deixar de dir-nos que ««ni un pas enrere»» i fer passos endavant”. Bonvehí ha assenyalat que “aquests passos han de ser pactats i consensuats amb les altres forces polítiques independentistes”. Ha afegit que cal “trobar espais on pactem com exercir el dret a l’autodeterminació”. Segons ell, des del govern ja es fa i “des del partit també ho hem de fer”.

El flamant president del PDeCAT ha fet autocrítica després que la seva candidatura a la direcció hagi recollit un 65% dels vots a l’assemblea, davant el 28% de la llista alternativa encapçalada per David Torrents, presentada a última hora per reclamar poder votar amb el format de llistes obertes. Bonvehí ha admès que “hi ha coses que no hem fet bé” i s’ha confessat partidari de desbloquejar les llistes. És per això que ha fet una crida a canviar eines per no repetir aquesta situació. De fet, ha agraït a Torrents haver fet un pas endavant per presentar una llista i evidenciar així una crítica al model electoral de l’assemblea. Ha assegurat ser “conscient” del resultat i ha demanat “ajuda” per liderar el partit davant d’uns “reptes gegantins com país i com a partit”.

Mandat clar

A l’acte de cloenda de la primera Assemblea demòcrata també hi ha intervingut el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ho ha fet per videoconferència des d’Alemanya. L’impulsor de la Crida ha celebrat que el PDeCAT hagi decidit donar suport al projecte i ha destacat que tothom en surt “reforçat” perquè els militants han donat “un mandat molt clar”.

El 131è president, Quim Torra, també ha animat els demòcrates a sumar-se a la Crida Nacional i ha apel·lat a la unitat perquè “Vindrà un moment que ens caldrà el sacrifici de tots, i la organització, i la cooperació i la unitat de tots”.

En la mateix línia, el 129è president, Artur Mas, ha advertit aquest diumenge que “el verí de la desunió pot liquidar el sobiranisme”. Mas ha demanat a les bases del partit que ho tinguin “sempre present” de manera que la unitat no sigui només “una pantalla per quedar bé” sinó una “actitud que necessita el país”.

Mas ha posat com a exemple de la necessitat de mantenir la unitat sobiranista el fet que l’aplicació de l’article 155 “no ha evitat la majoria” independentista al Parlament després del 21-D. “Ni tota la força de l’aparell judicial i la repressió han aconseguit fer abaixar el cap al sobiranisme”, ha celebrat.

En aquesta línia, ha cridat a no “parlar de tants passos enrere” i “concentrar-se en com fer passos endavant”. “L’èxit d’aquest projecte s’aconseguirà si les passes endavant es fan en la bona direcció”, ha reblat.

A l’acte de cloenda també hi ha participat l’ex-primer ministre d’Escòcia Alex Salmond, que ha lloat “la paciència i el coratge” del moviment sobiranista català i ha desitjat sort en la lluita per la llibertat de Catalunya. El polític escocès ha defensat el dret universal a l’autodeterminació i ha dit que “el futur de Catalunya l’ha de decidir la seva gent”. “Les urnes són la màxima autoritat democràtica. No li correspon a la policia dir qui pot votar i qui no. Li corresponen a la gent”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat