Política

García Albiol comunica a Casado que vol que vol repetir d’alcaldable a Badalona

El líder popular avança que si surt elegit deixarà el grup parlamentari però descarta un relleu a la direcció del partit

Afirma que Ciutadans és un partit que no té “cap ideologia”

El president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, vol repetir com a candidat a l’alcaldia de Badalona en les municipals de l’any vinent i ja ha comunicat formalment la seva intenció al nou president del PP, Pablo Casado.

Ell mateix ha confirmat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que ja ha traslladat a Casado la seva voluntat de presentar-se com a cap de llista. “És un repte il·lusionant que tinc, per tornar a ser alcalde de Badalona”, ha confessat.

Aquest propòsit, però, podria obligar-lo a abandonar el grup parlamentari, però no necessàriament la presidència del partit. De fet, ha apuntat que ja ha tractat amb Casado aquesta qüestió i ha coincidit amb ell en que no caldria un relleu en la direcció del partit. Ha admès que aquesta situació “requereix un replantejament general, però no significa necessàriament” que hagi de celebrar-se un congrés extraordinari per elegir a un nou president de la formació a Catalunya. El pròxim conclave popular està previst per al 2021.

En qualsevol cas, ha avançat que si és elegit alcalde deixarà d’estar “al front del grup parlamentari”. “Si torno a l’alcaldia la meva prioritat serà l’alcaldia”, ha assegurat.

Albiol també s’ha referit a la nova etapa que obre el PP després de l’elecció de Pablo Casado com a president. Segons el diputat popular, el partit “torna una mica a les essències” després d’uns anys en què ha prevalgut el “pragmatisme”. Ha negat, però, que el programa es Casado sigui continuista amb el llegat d’Aznar i ha apostat perquè la formació intenti aglutinar un ampli espectre polític a la dreta del PSOE.

Pel popular, l’oposició és “bon moment per definir l’ideari” d’un partit de “centre dreta”, amb un líder “amb les idees molt clares”. García Albiol ha contraposat aquesta claredat amb la posició de Ciutadans, que al seu parer és un partit “sense ideologia”. “És un partit que avui pot dir blanc i en quatre hores, si els seus interessos electorals demanen, canviar-lo”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona