Política

Concentració de protesta a Vic per l’atac a la Plaça Major

Desenes de persones es concentren per denunciar els fets i reclamar la llibertat dels presos polítics

Les xarxes socials s’omplen de reaccions a l’incident

Desenes de persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda per protestar per l’atac d’aquest diumenge al matí a Vic, on un cotxe ha envestit part de les creus grogues plantades a la plaça Major pels presos i els exiliats.

La protesta, convocada pels CDR i per l’ANC, ha començat a les sis de la tarda sota el lema Construïm, mai destrossem. Els assistents han condemnat els fets, han reclamat la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats i la República. Els concentrats han exhibit pancartes amb els missatges com Llibertat presos polítics o República, ara!.

L’incident ha generat nombroses reaccions de condemna a les xarxes socials. El president de la Generalitat, Quim Torra , ha qualificat el succés de “fet gravíssim” i ha demanat “tolerància zero contra els violents”. El president ha traslladat tot el seu suport a l’alcaldessa de Vic, “Anna Erra”, i ha assegurat que aniran “fins al final en l’exigència de responsabilitats i que es prenguin totes les mesures necessàries contra l’agressor”.

ERC ha condemnat amb totes les seves forces “el greu incident” i ha avisat que “ni la intolerància ni la violència ens aturaran!”.

La CUP ha lamentat que “l’extrema dreta opera així, destruint allò construït. Destruint la denúncia de la vulneració dels drets humans”. La formació ha denunciat “la impunitat amb la que actua l’extrema dreta arreu dels Països Catalans”. Segons la formació, tot plegat “forma part del mateix sistema que reprodueix i garanteix el règim del 78”. “Davant d’un règim demofòbic, no hi ha equidistància vàlida”, ha afegit.

Des d’ Òmnium Cultural ha expressat la seva “condemna absoluta a l’acció violenta” que s’ha perpetrat a Vic. L’entitat ha garantit que “malgrat hi hagi qui vulgui debilitar la convivència, seguirem treballant per enfortir-la”.

En la mateixa línia, l’Assemblea Nacional Catalana ( ANC ) s’ha afegit a la condemna “d’aquest acte provocador per coaccionar la llibertat d’expressió”.

El PSC de Vic també ha condemnat “l’atac que ha patit la manifestació en solidaritat pels presos i exiliats”. “L’ús de la violència mai pot estar justificada”, han sentenciat els socialistes.

El diputat d’Units per Avançar al Parlament (adscrit al grup del PSC-Units) Ramon Espadaler s’ha pronunciat de manera molt més matisada i ha criticat també la presència de les creus grogues: “Som molts els que no ens sentim representats ni per la monopolització de l’espai públic (que ens pertany a tots) ni, encara menys, per l’atropellament de les creus”. Segons ell, “o fem l’esforç de posar-nos a la pell de l’altre i d’asserenar-nos, o el trencament i l’odi seran inevitables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona