Política

La nova direcció del PdeCat avisa que ara Sánchez tindrà més difícil comptar amb el seu suport

El nou president, David Bonvehí, insta ERC a tenir “la mateixa actitud” que el Partit Demòcrata i participar en la Crida de Puigdemont

Assegura que quan la Crida ja hagi decidit “què ha de ser”, el Partit Demòcrata “ja decidirà com queda com a partit”

Primer avís de la nova direcció del Partit Demòcrata al president espanyol. La flamant vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha avisat que a partir d’ara Pedro Sánchez tindrà més difícil comptar amb el suport de la formació nacionalista. Així ho ha expressat la diputada al Congrés en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns al matí, al costat del president del partit, David Bonvehí, després de l’assemblea d’aquest cap de setmana . Nogueras ha argumentat que el PDeCAT ara es coordinarà i s’ordenarà, també a l’hora de prendre decisions a Madrid. Els vots del Partit Demòcrata van ser determinants perquè s’aprovés la moció de censura de Sánchez contra Mariano Rajoy.

D’altra banda, Bonvehí ha instat ERC a tenir “la mateixa actitud” que el PDeCAT i participar en la Crida Nacional que promouen Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Quim Torra.

Nogueras ha fet autocrítica sobre la coordinació de les decisions preses fins ara a Madrid. Cal recordar que l’excoordinadora general i exlíder del PDeCAT, Marta Pascal, va apostar per votar a favor de la moció de censura de Sánchez contra Rajoy, mentre JxCat -i l’entorn de Puigdemont- renegaven d’aquest suport. Nogueras, afí a Puigdemont, ha destacat en l’entrevista d’aquest matí que Sánchez tindrà més difícil ara comptar amb el suport del PDeCAT: “No perquè haguem de fer coses diferents, sinó perquè ara estem ordenats, i ens feia falta”, ha argumentat.

Al seu torn, Bonvehí ha assegurat que la Crida Nacional no és cap “OPA hostil” a Esquerra, sinó la continuació de les fórmules emprades per unir part de l’independentisme -com JxSí o JxCat-, tal com ha opinat. “Si la Crida pot ser un instrument per anar units ho celebrarem”, ha apuntat el president del PDeCAT. En aquest sentit, ha demanat a “la gent d’ERC” que faci com el Partit Demòcrata aquest cap de setmana, i que els seus associats també participin en el nou espai polític que lidera Puigdemont, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania “instruments” que permetin unir l’independentisme. “La gent demana que els partits no tinguin por de participar a les crides a la transversalitat”, ha constatat Bonvehí.

El nou president de la formació nacionalista ha asseverat que quan la Crida ja hagi decidit “què ha de ser”, el Partit Demòcrata “ja decidirà com queda com a partit”.

Bonvehí ha justificat que el PDeCAT no pot decidir què serà la Crida, perquè “la Crida no és el PDeCAT i no hi té res a veure”. Segons ha defensat, el nou moviment de Puigdemont va molt més enllà i, un cop s’acabi de definir com ha de ser -si un partit, un espai polític o una coalició-, el PDeCAT també en concretarà el seu suport. “El Partit Demòcrata té la voluntat de continuar viu en els propers mesos, i potser anys (dependrà dels associats), i de continuar fent política”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona