Política

La jutgessa que investiga el màster de Casado rep tota la documentació que acredita que és aforat

Carmen Rodríguez-Medel prendrà declaració als primers investigats el 3 d’agost mentre decideix si cita el nou president del PP

La jutgessa que investiga el màster de Pablo Casado, Carmen Rodríguez-Medel, ha rebut tota la documentació que acredita que és aforat. Així ho ha plasmat en una providència on recull tota la informació remesa pel Tribunal Suprem, tal com confirmen fonts jurídiques. Aquesta jutgessa és la mateixa que investiga el cas del màster de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, que aquesta tarda declara com a investigada. En el cas de Casado, la jutgessa ha citat els primers investigats per al proper 3 d’agost. Són Enrique Álvarez Conde (exdirector de l’Institut de Dret Públic, i que van fer fora arran de la polèmica del màster de Cifuentes), Alícia López de los Mozos (secretària del tribunal del màster i que, suposadament, se’n va falsificar la signatura) i l’antic rector de la universitat Rei Juan Carlos, Fernando Suárez. També ha citat diversos testimonis, dels quals no ha transcendit la seva identitat. La jutgessa està recopilant tota la informació a l’espera de decidir si cita com a investigat al mateix Casado.

Des que es van destapar les presumptes irregularitats del màster de Casado –que era el mateix que havia obtingut Cristina Cifuentes-, el flamant nou president del PP va defensar que l’havia obtingut complint tots els criteris exigits. Ara bé, la jutgessa va decidir obrir una peça separada a la investigació oberta pel cas Cifuentes per investigar també el màster de Casado.

Aquest dilluns, fonts del tribunal confirmen que Rodríguez-Medel ha dictat una providència on confirma que ha rebut tota la informació del Tribunal Suprem que confirma que Casado és aforat. És un pas previ que fa i que és necessari ja que és diputat al Congrés. De moment, la jutgessa no ha citat com a investigat al mateix Casado, tot i que ja hi ha declaracions previstes d’investigats i testimonis per al proper 3 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona