Política

Un grup de “feixistes” despengen estelades a Verges amb la cara tapada i ganivets “d’un pam i mig”

Un grup de veïns han aconseguit que marxessin del poble

L’alcalde de la població assegura que denunciaran els fets

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha denunciat aquest dimecres la presència aquesta matinada de diversos “feixistes” al municipi, que amb la cara tapada, han entrat al poble per despenjar estelades. També ha denunciat que alguns d’ells portaven un “ganivet d’un pam i mig”.

Sabater ha denunciat la presència d’aquest grup de persones amb un vídeo filmat per una veïna de la població en què es veu com diversos veïns, després d’alguns moments de tensió, aconsegueixen fer-los fora. També ha anunciat que presentaran aquest mateix dimecres una denúncia pels fets ocorreguts.

“Un grup de feixistes amb imatges de Tabàrnia han arribat a Verges amb la cara tapada (i alguns amb un ganivet d’un pam i mig), i han anat despenjant les estelades fins que se’ls ha plantat cara”, ha assegurat l’alcalde de Verges a Twitter .

Sabater ha afegit un segon vídeo amb el missatge “Si veniu del Maresme, almenys feu-ho amb la cara destapada. Quins valents!”.

També es pot veure en un altre vídeo penjat a Twitter com el grup també arrenca llaços grocs i van amb una llarga escala per poder arribar a les estelades penjades als fanals de la població.

Segons ha explicat la regidora d’Atenció a les Persones i de Joventut, Sussagna Ribas, que ha presenciat l’incident, els fets han tingut lloc pels volts de les dotze de la nit de dimarts a dimecres. Un grup de veïns estaven prenent una copa al Mas Pi quan un altre veí els ha alertat que estaven arrencant banderes.

Quan els veïns hi han arribat els han demanat que paressin i s’han produït enfrontaments. Aleshores, segons Ribas, un dels implicats ha tret un ganivet de grans dimensions i ha amenaçat dos veïns posant-los l’arma a la panxa. L’home ha aconseguit fugir juntament amb un altre dels encaputxats però els veïns han pogut treure-li el ganivet, que han lliurat a la policia. Tal i com es pot veure en un dels vídeos enregistrats pels testimonis, un altre dels implicats ha colpejat un veí i li ha llençat una escala per sobre.

Els veïns han avisat als Mossos i han aconseguit retenir alguns dels encaputxats fins que la policia ha arribat i els ha identificat.

Ribas assegura que aquestes persones actuen amb “total impunitat” i que, fins i tot, els van admetre que ja havien estat identificats en d’altres ocasions per fets similars com els que van tenir lloc fa uns dies a la Bisbal d’Empordà. La regidora diu que aquestes situacions suposen un “perill públic” i que s’hi ha de fer “alguna cosa” perquè “si això ho haguessin fet els CDR ja els haurien titllat de terroristes”.

Puigdemont ho qualifica de “terrorisme”

L’incident ha corregut ràpidament per les xarxes socials i, fins i tot, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, se n’ha fet ressò. “El modus operandi és pur terrorisme. Armes blanques, encaputxats, organitzats i amb nocturnitat. Els grups organitzats que cometen aquests actes són grups criminals...però a la presó hi ha gent pacífica, honorable demòcrata per haver organitzat un referèndum”, ha dit en un tuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona