Política

Els CDR protesten a les seus d’ERC la CUP i el PDECat per exigir “desobediència o dimissió”

Els republicans “lamenten” l’acció dels manifestants

La CUP agraeix als CDR la fiscalització que fan dels partits independentistes

Els concentrats a la seu del PDECat han manifestat que “la paciència s’ha acabat” i que ara toca respondre: “o desobeïu o dimitiu”

Representants dels comitès de Defensa de la República (CDR) han protestat avui dijous davant de les seus centrals d’ERC, la CUP i el PDECat a Barcelona i han exigit el compliment del mandat de l’1 d’octubre o la dimissió.

La primera de les protestes ha tingut lloc aquest matí a la seu d’ERC al carrer Calàbria de Barcelona en protesta pel que consideren una manca de política decidida en favor de la República catalana.

Els manifestants han empaperat l’entrada amb cartells on es llegia “el poble mana, el Govern obeeix” i han fet pintades a la paret de la façana. El grup ha intentat entrar a la seu dels republicans però se’ls ha impedit l’entrada. La seva intenció era entregar un document en què reclamaven que el govern desobeeixi per fer efectiva la independència. Com que no l’han pogut lliurar, han decidit fer-lo públic a les xarxes socials.

Jordi Roig, secretari d’organització de la formació republicana, ha sortit a parlar amb els concentrats i els ha dit que ells “no són l’enemic”.

A la tarda s’han repetit les protestes a les seus de la CUP, i més tard a la del PDECat.

La CUP ha reaccionat a la protesta i ha agraït als CDR la fiscalització als partits independentistes i han refermat el seu compromís amb les reclamacions dels CDR. Així, la CUP ha fet públics diferents missatges a través de les xarxes socials dient que “els CDR ens demanen que traiem targeta vermella a tot retrocés cap a l’autonomisme” i afegint que “prenem nota i agraïm el toc d’atenció per seguir traslladant el malestar del carrer al Parlament”. En un altre missatge a les xarxes socials, la CUP ha afegit que “cal seguir reivindicant el dret a l’autodeterminació com a element de ruptura amb el règim del 78”.

Més tard, la protesta s’ha dirigit cap a la seu del PDECat al carrer Provença, que estava custodiada per dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Els manifestants han cridat diversos missatges reivindicatius com ara “PDECat, la paciència s’ha acabat” o “menys cassolades i més barricades” i, com ja havien fet abans a les altres seus, han enganxat cartells i adhesius. També han reclamat al PDECat que “doni la cara”

Els Mossos d’Esquadra han estat presents per evitar aldarulls i perquè les concentracions no estaven autoritzades, però fonts policials han assegurat que no s’ha identificat cap dels manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona