Política

PEP COMPANYS

“Hem tirat endavant pel Jordi i per tots”

“La mort d’un regidor ens ha tocat molt”

“Som capdavanters en iniciatives mediambientals a la Garrotxa”

Va començar la seva carrera política el 2003 formant part de la llista Tots Junts per Santa Pau amb l’històric Ramon Canadell. El 2011 va accedir a l’alcaldia amb Units per Santa Pau.
Deurà ser un mandat complicat després de la mort sobtada el setembre passat del regidor d’Esports, Jordi Darné.
La mort del regidor ens ha tocat molt. Era una persona molt implicada, estimada i treballadora. Ha estat molt dur. Hem hagut de tirar endavant, per ell i per tots. Ha estat possible també perquè som un grup cohesionat, hem funcionat bé i és un projecte que fa anys que està engegat i sabria greu que es perdés.
Està dient, doncs, que repetirà l’equip i vostè al capdavant?
No ho hem parlat encara. Hi haurà candidatura d’Units per Santa Pau-AM segur. Això és claríssim, la formació concorrerà a les eleccions segur. El que no és clar és que el projecte l’acabi encapçalant jo. Qui acabi sent és important, però no rellevant.
Quin currículum porten, quina tasca han fet al municipi?
Hem fet una gran tasca en tema mediambiental, en una aposta clara per l’eficiència energètica. És el present i el futur. Hem fet inversions importants en biomassa per a tres equipaments públics. La llar d’infants tenia gas natural; l’escola Maragall, gasoil, i el nou consultori, electricitat per a la calefacció i l’aigua calenta sanitària. Ara tots funcionen amb biomassa. Per altra banda, també hi ha el projecte de canviar fins a 500 punts de llum públics per tecnologia led. Per ara ja se n’han canviat la meitat, uns 250. Així mateix, el nostre govern ha potenciat les polítiques de tractament de deixalles per fer-ne una millor gestió Som capdavanters a la Garrotxa i hem volgut participar en proves pilot.
La joventut és un altre dels puntals en el projecte de govern.
Hem fer una aposta per la dinamització juvenil, que és la llavor, la base. Estem buscant fórmules per fer activitats per a joves i potenciar el local de joventut. Les famílies ho agraeixen i per als joves és interessant. L’objectiu també és formar-los en civisme i introduir-los en la vida del poble. De mica en mica que vagin formant part d’entitats i les decisions del municipi. Intentar motivar-los.
Com ha anat el projecte de pressupostos participats?
Molt contents, tot i que ho hem hagut de fer d’una forma molt casolana. Vam arrencar amb 30 propostes i finalment se’n tiraran endavant tres. Una és l’adequació d’un camí per als vianants des de l’avinguda dels Volcans fins al veïnat de la Quintana; l’altra, l’arranjament de l’aparcament del centre cívic, i l’última és la instal·lació d’un porxo a l’entrada de l’escola Joan Maragall. Passat la festa major farem les millores. La iniciativa dels pressupostos participats ens ha servit per saber les prioritats de la ciutadania.
Quins projectes tenen en cartera que siguin necessaris al municipi?
N’hi ha un parell que ens està costant desencallar. Un és tenir un espai per a les entitats culturals, la gent gran, els joves i els serveis socials. Ho estem intentant lligar, és un repte que tenim fa temps, que ens està costant molt però pot ser que tinguem notícies abans d’acabar l’any. Un altre dels reptes és cobrir el dèficit d’habitatge per a gent jove. Estem estudiant algun terreny, però ens en demanen un preu excessiu. El mateix passa amb l’habitatge de protecció, però això depèn de la Generalitat i el govern de l’Estat, però fa temps que el país està aturat i tot s’ha endarrerit.
Els serveis ja arriben a tothom?
Hem fet millores en la xarxa d’aigua al municipi. Hem portat l’aigua als veïnats donant servei a deu masies i a deu famílies. Al mes de setembre començarem les obres per fer-ne arribar a unes vuit famílies més. La nostra prioritat és donar serveis a aquests veïnats que encara tenen alguna necessitat bàsica. Així com la millora en els accessos i camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona