Política

Sánchez diu que ha parlat amb el rei dels seus projectes de govern pel que fa a l’atur, immigració, o creixement econòmic

El president del govern també ha explicat al monarca la seva proposta de millora del sistema de finançament de les Comunitats Autònomes

Sánchez defensa la presència de Felip VI als actes dels aniversaris dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Sánchez ha comentat que ha parlat amb el monarca de les línies que el seu govern vol aplicar i està engegant des que ha arribat a la Moncloa. En aquest sentit, ha reconegut que un dels temes que ha comentat amb Felip VI és, precisament, les relacions amb les comunitats autònomes, sobretot des dels organismes multilaterals i les comissions sectorials posades en marxa. Així, Pedro Sánchez ha explicat que la seva voluntat és “millorar les condicions de finançament de totes les comunitats autònomes” encara que no s’arribi a un pacte per reformar-ne el model. Tot i això, el socialista ha explicat que “si les comunitats es posen d’acord per a establir un nou sistema de finançament autonòmic abans de les eleccions municipals de 2019, el govern espanyol no dirà que no”.

El president espanyol ha explicat també que en la trobada amb el Rei li ha parlat de la seva “agenda del canvi”, de la “millora del creixement econòmic”, dels seus plans “contra la desocupació, la precarietat i l’explotació laboral”, de la “reconstrucció de l’estat del benestar”, i de la seva política migratòria i les novetats que ha impulsat.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat la roda de premsa posterior a la seva reunió a Palma amb Felip VI per defensar la presència del monarca i la Reina d’Espanya als actes de commemoració dels atemptats de Barcelona i Cambrils el pròxim 17 d’agost. En aquest sentit, ha demanat “interpretar el Rei per les seves intervencions públiques” per adonar-se’n que, segons ell, el cap d’Estat “entén l’Espanya plural, la diversitat del país i sempre ha bastit ponts cap a Catalunya”. Sánchez ha avançat que els Reis d’Espanya assistiran als actes de commemoració “en representació de tota la societat espanyola, per mostrar el respecte i l’empatia a les víctimes dels atemptats i els familiars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona