Política

Trapero no vol cap homenatge pel 17-A

Els Mossos d’Esquadra demanen als ciutadans que no participin d’aquests actes i explica que ho ha demanat el propi major

La petició es fa pública poc després de saber-se que l’ANC i Òmnium han convocat a la porta de la presó de Lledoners el proper dia 17 a la tarda per homenatjar el major i l’exconseller d’Interior Joaquim Forn

El major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero ha expressat la seva voluntat que “no es faci un ús públic de la seva imatge” a l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de l’any passat a Catalunya ni en “altres amb reivindicacions polítiques” previstos per al 17 d’agost.

Coincidint amb el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), la capital catalana acollirà divendres que ve un acte institucional en memòria de les víctimes, amb la presència del rei espanyol, entre d’altres autoritats.

A la tarda, l’ANC i Òmnium Cultural celebraran un altre acte, davant la presó de Lledoners, que havia de convertir-se en un homenatge a l’exconseller d’Interior Joaquim Forn -en presó preventiva-, a Josep Lluís Trapero -sotmès també al procés judicial per l’1-O- i als cossos d’emergències i els Mossos per la seva actuació el 17A.

No obstant això, en un comunicat , “davant les diferents iniciatives que estan apareixent als últims dies que proposen utilitzar la imatge” de Trapero durant l’acte del 17-A a Barcelona, els Mossos han demanat a la ciutadania que “no se sumi a aquestes iniciatives amb què es pretén reconèixer la tasca del major al capdavant dels Mossos d’Esquadra durant els atemptats”.

“El cos de Mossos d’Esquadra demana que es mantingui al marge de debats polítics els Mossos i el major Trapero aprofitant aquests actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats”, afegeix el comunicat.

Els Mossos aclareixen que aquesta és una petició formulada pel propi Trapero, que “ha comunicat a la Prefectura la seva voluntat que no es faci un ús públic de la seva imatge en aquest esdeveniment on el protagonisme i el reconeixement ha de ser per a les víctimes, ni tampoc en altres amb reivindicacions polítiques”.

El cos dels Mossos “agraeix les mostres d’agraïment que està rebent de la ciutadania pel treball” fet, al costat dels cossos d’emergències, després dels atemptats terroristes de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona