Política

El govern espanyol estudia contractar un advocat a Bèlgica per defensar la justícia espanyola per la demanda a Llarena

Seria la persona que compareixeria davant el tribunal belga el 4 de setembre en representació del magistrat del Suprem

El govern espanyol estudia contractar un advocat a Bèlgica per defensar la justícia espanyola per la demanda civil que Carles Puigdemont i quatre exconsellers han interposat contra el jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Fonts de l’executiu apunten que aquest és el procediment habitual en aquests casos perquè l’Advocacia de l’Estat no pot actuar fora de les fronteres espanyoles. En tot cas, estaria sota la direcció i la supervisió d’aquest organisme. Tanmateix, el govern espanyol encara està analitzant quina és la fórmula més adequada per a aquest procediment judicial. En cas de confirmar-se, aquest advocat seria qui compareixeria davant el tribunal belga el proper 4 de setembre i no ho faria Llarena personalment. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va aprovar ahir dijous un acord que instava els Ministeris de Justícia i Exteriors a adoptar “totes les mesures necessàries” per assegurar “la integritat i la immunitat” de la justícia espanyola. La comissió permanent dels jutges també va acordar donar empara al jutge Llarena.

Els ministeris de Justícia i Exteriors han començat a treballar i estudien contractar un advocat a Bèlgica que representi l’Estat en la demanda civil presentada per Puigdemont i quatre exconsellers contra Llarena. Els dos ministeris estan estudiant quina fórmula fer servir després que la comissió permanent del CGPJ els instés ahir divendres a buscar “totes les mesures necessàries” per garantir la “integritat i la immunitat” de la justícia espanyola en aquest procediment obert en un tribunal belga.

El passat 30 de juliol, el jutge Pablo Llarena va adreçar-se al Poder Judicial per defensar-se de la demanda civil que Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica i Escòcia van presentar contra ell. La demanda dels polítics catalans esgrimeix que la instrucció de Llarena vulnera el dret dels polítics catalans a un judici just.

El magistrat del Suprem entén que es tracta d’un “atac planificat, groller i fraudulent” i, per això, ha demanat a la comissió permanent del CGPJ que intercedeixi i li ofereixi empara. En una reunió celebrada ahir dijous a la tarda, el poder judicial va atorgar-li aquesta empara”. L’acord es va aprovar amb els vots del president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, i la resta de vocals a excepció de Concepción Sáez que ha votat en contra. Precisament, el CGPJ ha aprovat aquest dijous la seva renúncia com a vocal del CGPJ després d’integrar-se al govern de Pedro Sánchez com a gerent de la Mutualidad General Judicial).

El ministeri està estudiant com reaccionar a la demanda civil de Puigdemont i els exconsellers, tot i que formalment el jutge Llarena no ha estat oficialment notificat encara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona