Política

Merkel i Putin comparteixen la necessitat de resoldre les crisis a Ucraïna i Síria

La cancellera i el president rus celebren una reunió bilateral als afores de Berlín

El cap del Kremlin assisteix a la boda de la cap diplomàtica austríaca

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president rus, Vladímir Putin, van celebrar ahir una trobada bilateral als afores de Berlín en la qual van coincidir que els acords de Minsk són la base per resoldre el conflicte d’Ucraïna i també van establir com a prioritat evitar que continuï la catàstrofe humanitària per la guerra a Síria. La trobada entre els dos mandataris, la segona en poc més de tres mesos, suposa la possibilitat de “reprendre el diàleg”, va expressar Merkel, després de la reunió dels dos al balneari rus de Sotxi al maig.

Merkel va rebre Putin a al Palau de Meseberg a Gransee, al nord de Brandenburg, a uns 70 quilòmetres de Berlín. Els dos mandataris van fer declaracions prèvies a la trobada sense dret a preguntes abans d’un sopar a porta tancada en què s’esperava un to distès per abordar una agenda atapeïda. A més del conflicte ucraïnès i la guerra de Síria, sobre la taula hi havia les sancions nord-americanes a l’Iran i el gasoducte Nord Stream 2. Els EUA s’hi han mostrat en contra fa temps perquè acusen el Kremlin d’acumular influència amb la dependència europea del gas natural rus.

Seguint aquest fil, una altre tema a abordar eren les sancions nord-americanes. I és que la reunió també tenia com a objectiu enfortir les relacions entre Berlín i Moscou davant les polítiques ofensives del president nord-americà, Donald Trump, que inclouen sancions econòmiques a Rússia i un augment dels aranzels a l’alumini alemany, entre altres taxes. Trump va declarar el mes passat que Alemanya “està totalment controlada per Rússia” a causa de les importacions, sobretot les energètiques.

Consell de Seguretat

Merkel va subratllar abans del sopar la responsabilitat que tenen tant Alemanya com Rússia, tots dos membres del Consell de Seguretat de les Nacions Unides amb poder de vet, per buscar solucions a molts dels conflictes a escala global mentre Putin assentia a la declaració de la cancellera, que també va dir: “Soc del parer que les qüestions controvertides s’han d’afrontar amb diàleg.”

Putin va fer tard a la cita amb Merkel perquè arribava d’una breu i controvertida visita privada per assistir al casament de la ministra d’Afers Estrangers austríaca, la conservadora Karin Kneissl, que va tenir lloc a la ciutat de Graz.

El Kremlin va rebutjar ahir les crítiques internacionals per l’assistència de Putin al casament. El mandatari va regalar a la parella un quadre amb una escena del camp rus, un estri antic per extreure oli i un samovar. En la celebració hi va actuar un cor de cosacs del sud de Rússia, que havia viatjat amb Putin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona