Política

Arrimadas critica que els Mossos “només identifiquin” als qui retiren llaços grocs

La líder de Cs a Catalunya acusa el president Torra de voler utilitzar els Mossos com a “policia política”

Defensa que posar llaços grocs potser no és delicte, però pot ser una infracció administrativa

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha lamentat aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra identifiquin “només” les persones que retiren llaços grocs de l’espai públic i que no ho facin amb els que els posen.

“Com pot ser que es doni ordres per identificar persones que pengin banderes oficials com és l’espanyola? I no hi hagi ordres per identificar gent que penja símbols partidistes com són els llaços grocs?”, ha exclamat una entrevista a El Món a Rac1.

Arrimadas ha carregat contra la “incoherència” d’aquestes identificacions i les ha emmarcat en un criteri “absolutament polític”. En aquest sentit, la líder del partit taronja a Catalunya ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de voler “fer servir els Mossos com una policia política”, si bé s’ha mostrat convençuda que “no ho aconseguirà”. Cs ha sol·licitat la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Miquel Buch, per explicar el motiu de les identificacions

En aquest context, Arrimadas ha alertat que “és perillós és tenir un govern de la Generalitat i uns ajuntaments que animin la gent a ocupar espais públics.”

Preguntada les declaracions de la Fiscal General de l’Estat, María José Segarra, que ha afirmat que no veu “cap delicte” ni en treure ni en posar llaços grocs, Arrimadas ha recordat que “no tot l’ordenament jurídic és el codi penal”. “Ningú diu que posar o treure un llaç groc sigui delicte. Pot ser una infracció administrativa”, ha apuntat.

La dirigent taronja ha defensat que “haurien de ser els ajuntaments els que netegessin l’espai públic. Però no ho estan fent”. “No estem fent res dolent en netejar l’espai públic de plàstic groc, molt contaminant per cert”, ha ironitzat. Segons ella, tot plegat és també una qüestió “mediambiental”: “No es deixaria omplir l’espai públic de plàstic de qualsevol altra reivindicació”.

En qualsevol cas, ha reivindicat que “el que no es pot fer és ocupar l’espai públic de manera partidista i expulsar la meitat de la societat catalana”.

Arrimadas ha afirmat que a Catalunya “l’ambient està molt caldejat” i ha insistit que “hi ha fractura social”. “La gent que diu que no hi ha conflicte social és incoherent. Internet està ple de vídeos”, ha assenyalat

Preguntada per les agressions per part de grups de persones que retiren llaços grocs o la d’un policia espanyol al fotoperiodista Jordi Borràs, Arrimadas ha replicat que “hi ha agressions per les dues bandes” però ha admès que “sempre que hi hagi violència s’ha d’actuar”. Ara bé, ha lamentat que s’hagi donat més informació per la denúncia de Borràs, “que per una condemna d’una agressió a una carpa de Ciutadans”, obviant que la primera ha estat perpetrada per un agent policial de l’Estat.

Requeriment a Torra

La líder de Cs a Catalunya ha instat el govern espanyola a enviar al president Quim Torra el requeriment previ a l’aplicació de l’article 155: “S’ha d’enviar un requeriment on es digui si Quim Torra està disposat a complir amb les seves obligacions”. Segons ella, el PSOE “està pagant el preu” del suport partits independentistes a la moció de censura. “Ha passat de dir que Quim Torra és el Le Pen de la política espanyola, a gairebé convidar-lo a sopar”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia