Política

Els càrrecs electes de Ciutadans s’exhibeixen traient llaços grocs

La formació difon el vídeo d’un grup d’unes vint persones retirant llaços a Figueres

Hi apareixen el diputat Hèctor Amelló i regidors de Girona i Roses

Un vídeo datat del 22 d’agost a Figueres recull les imatges d’un grup d’una vintena de persones traient llaços grocs de carrers del municipi. En aquest cas no es tracta d’imatges gravades d’incògnit i sense el consentiment dels protagonistes, sinó d’un vídeo oficial difós a les xarxes socials de la formació política Ciutadans. Enmig dels protagonistes hi apareixen (entre d’altres) càrrecs electes de la demarcació de Girona: Héctor Amelló, diputat al Parlament de Catalunya des de l’inici de l’actual legislatura i portaveu del grup de Cs al consistori de Figueres; Miriam Pujola i Manuel Vázquez, respectivament portaveu i regidor de la formació a Girona, o José Manuel Álvarez, regidor a Roses. Amb música de fons i mirant a càmera quan toca amb amplis somriures de satisfacció per la tasca que estan duent a terme, els protagonistes recorren diferents espais del municipi retirant els símbols enganxats a pilones o fanals i acaben llençant-los al contenidor groc.

En un comunicat, Ciutadans confirmava ahir que aquesta acció forma part de la campanya #SonDeTodos, en què càrrecs públics municipals i autonòmics, afiliats i militants de la formació taronja “treuen llaços grocs de places i carrers basant-se en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans”. La formació també confirma que es va actuar a la carretera que dona accés a la presó del Puig de les Basses i a la plaça Catalunya de Figueres.

Al vial de la presó

La carretera d’accés al centre penitenciari del Puig de les Basses, on està empresonada Dolors Bassa fa setmanes –des que la consellera va ser traslladada a aquest centre–, està abundantment coberta de pintades a la calçada i llaços als fanals i a les reixes del polígon, a banda i banda del vial, per reclamar la llibertat dels presos polítics. Amb la data sobreimpresa del 22 d’agost, Cs deixa clar que l’operació va tenir lloc el matí de dimecres passat; o sigui, unes hores abans de la convocatòria de la tractorada organitzada per Unió de Pagesos que va reunir un centenar de tractors i uns centenars de persones al Puig de les Basses.

També el secretari de l’Escala

A l’Escala (Alt Empordà), és el secretari de l’Ajuntament que va ser gravat –en aquest cas sense que ell ho sabés, per l’usuari d’un telèfon mòbil– traient els símbols que reclamen l’alliberament dels presos. A les imatges del vídeo que s’ha difós a les xarxes, es veu com el treballador municipal treu un grapat de llaços de les pilones que hi ha davant de l’entrada de l’ajuntament i els llança a la paperera. El vídeo, abundantment compartit, ha recollit comentaris ironitzant sobre l’eficàcia de la neteja al municipi. Tot i això, a la façana de l’edifici consistorial continua lluint-hi des de fa temps un llaç groc per la llibertat dels presos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona