Política

L’home identificat per agredir una dona al parc de la Ciutadella nega motius polítics

Ciutadans anuncia que portarà el cas a la Fiscalia i convoca una protesta per dimecres al lloc dels fets

Colau demana “prudència” a Cs i l’insta a no fer “interpretacions partidistes” de l’incident

L’home identificat pels Mossos d’Esquadra per haver agredit una dona al parc de la Ciutadella de Barcelona que retirava llaços grocs assegura que va ser “una baralla” per motius de civisme i no per causes polítiques. El presumpte agressor ha explicat a TV3 i La Vanguardia que ell també va ser agredit i va rebre “una mossegada”.

L’incident va passar dissabte al migdia quan una parella i els seus tres fills passejava a prop del parc. En un moment donat els nens van arrencar llaços grocs i els van llençar a terra. El suposat agressor els hauria recriminat que embrutessin la ciutat i a partir d’aquí, segons diversos testimonis, va començar una baralla entre l’home i la mare dels nens. Aquesta hauria rebut un cop a la cara que li va causar una fractura al nas.

Segons ha pogut saber l’ACN, el presumpte agressor ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per donar la seva versió dels fets.

“Fractura social”

Malgrat les informacions que desmenteixen el caire polític de l’incident, Ciutadans (Cs) ha anunciat aquest diumenge que la seva formació política portarà a la fiscalia l’agressió que va tenir lloc al Parc de la Ciutadella aquest dissabte “perquè s’investigui si s’ha produït un delicte d’odi”.

A més, el partit taronja ha convocat una concentració dimecres a la tarda al lloc on es va produir l’agressió –al passeig Pujades, davant el parc de la Ciutadella–, per “condemnar la violència” mostrar el seu “suport a la víctima i la seva família”. Arrimadas ha asseverat que la dona implicada en l’incident “va ser agredida brutalment davant dels seus fills i el seu marit”.

La líder de Cs ha explicat que amb aquest acte volen deixar clar que seguiran “lluitant per una Catalunya per a tots, on no hi hagi ocupació de l’espia públic amb símbols ideològics, excloents i que només representen només una part no majoritària de la població de Catalunya”. “El govern separatista no ens callarà ni amb les seves amenaces ni declaracions ni els intents de fer servir els Mossos per donar cobertura a aquells que embruten l’espai públic i l’ocupen amb símbols partidistes”, ha remarcat.

Preguntada per les informacions que indiquen que l’agressió no hauria estat per motius polítics, Arrimadas ha defensat que “la versió de la persona agredida i la seva família no té res a veure”. “Ens costa pensar que algú acabi a cops de puny perquè suposadament ha vist un paper al terra”, ha assenyalat.

La diputada ha advertit que no deixaran que aquest incident “quedi en un cas que passi desapercebut” i ha afirmat que demostra que tenien raó: “La fractura social a Catalunya ja és una realitat”.

Oficina de suport a “agredits” per retirar llaços grocs

El president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha explicat aquest diumenge que el seu grup municipal vol obrir “una oficina de suport i assessorament” a aquelles persones “denunciades, sancionades o agredides per retirar llaços grocs” a la ciutat.

“Volem defensar i donar suport a aquelles persones sancionades denunciades o perseguides per les seves idees per l’independentisme”, ha assegurat Fernández Díaz. El regidor popular només ha detallat que aquesta “oficina” està formada per “lletrats”.

El polític conservador ha admès que col·locar llaços grocs pot ser un exercici de llibertat però alhora, segons ell, “és una infracció” de les ordenances municipals i, per tant, les persones que els pengen haurien de ser sancionades.

En aquest sentit, ha criticat tant l’Ajuntament com la Generalitat, que segons ell, haurien d’“impedir la “col·locació” d’aquests símbols i “garantir” la neutralitat política. “El llaç groc, lluny de convertir-se en un sinònim de llibertat, s’està convertint en una soga a la convivència”, ha proclamat.

Colau demana “prudència”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest diumenge “prudència” a Ciutadans “abans de fer interpretacions partidistes que només generen confusió i crispació”.

En un missatge a les xarxes socials a propòsit de l’incident d’aquest dissabte l Parc de la Ciutadella, Colau ha assegurat que “Barcelona rebutja qualsevol forma de violència, intolerància i xenofòbia”.

No obstant això, ha instat a esperar a “conèixer els detalls investigats pels Mossos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona