Política

Dimiteix el ministre francès de Transició Ecològica, Nicolas Hulot

El número 3 del govern pren la decisió sense avisar ni al president, Emmanuel Macron, ni el primer ministre, Edouard Philippe

Justifica que està desencantat amb la seva incapacitat i la de la societat en conjunt per evitar la destrucció del medi ambient

El ministre francès de la Transició Ecològica, Nicolas Hulot, ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió. El “número 3 del govern” va prendre la decisió després d’una reunió sobre la caça presidida per Emmanuel Macron, al qual no ha avisat de la seva intenció, així com tampoc al primer ministre, Edouard Philippe.

Hulot ha volgut deixar clar en una entrevista a la cadena France Inter que no desitja que la seva renúncia serveixi per atacar el govern perquè té “una profunda admiració” per Macron i Philippe. És per això que, en ser preguntat sobre si pensava continuar a la política, ha dit: “No faré res que pugui perjudicar el govern d’Emmanuel Macron.

El ministre dimissionari ha justificat que està desencantat per la seva incapacitat personal, però sobretot de la societat en conjunt, per canviar “el model dominant” liberal que està destruint el medi ambient. “És el conjunt de la societat la que està en contradicció”, ha indicat.

Ha indicat que rere la seva marxa del govern hi ha “una acumulació de decepcions”, però sobretot ha perdut la fe en allò que feia. “Si continués un any més, faríem alguns avenços, però no canviarien les coses”, ha lamentat.

Hulot ha explicat que en la reunió sobre la caça va descobrir “la presència d’un lobbista que no estava convidat”, en referència a Thierry Coste, que treballa per a la Federació Nacional de Caçadors. “És significativa la presència de grups de pressió en els cercles de poder”, ha constatat.

“Confio que la meva sortida provocarà una profunda introspecció de la nostra societat sobre la situació del món”, ha conclòs.

En una primera reacció, el portaveu del govern, Benjamin Griveaux, ha lamentat la decisió d’Hulot i com l’ha anunciada. Després d’elogiar-ne la tasca, ha assenyalat que “la menor de les cortesies hauria estat, efectivament, prevenir el president de la República i el primer ministre”.

Hulot, que fins ara tenia categoria de “ministre d’Estat”, havia estat un dels grans fitxatges de Macron, per ser un personatge molt mediàtic, que va treballar durant anys com a divulgador de la causa mediambiental a la televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona