Política

Una associació d’advocats anuncia que es querellarà contra el jutjat belga si accepta a tràmit la demanda contra Llarena

En la vista del dia 4 de setembre el jutge de Brussel·les haurà de decidir si la demanda tira endavant després d’escoltar les al·legacions de les parts

L’associació d’advocats Movimiento24DOS, amb seu a Madrid, ha anunciat a través del seu compte de Twitter que presentarà una querella contra el titular del jutjat francòfon de Brussel·les si admet a tràmit la demanda civil presentada per Puigdemont i els quatre exconsellers contra Llarena.

En la vista fixada pel 4 de setembre, el titular de la primera sala del jutjat de primera instància francòfon de la capital belga haurà d’escoltar les al·legacions de les parts i decidir si tramita la demanda contra el magistrat del Tribunal Suprem per vulneració del dret a l’honor i per no respectar la presumpció d’innocència de tots cinc líders independentistes.

En aquesta vista, no és necessari que hi vagi Llarena en persona però sí un representant legal en el seu nom. Per al col·lectiu d’advocats, presidit pel catedràtic Nicolás González-Cuéllar, si el jutge belga dona tràmit a la demanda civil estaria prevaricant i cometent un delicte d’usurpació de funcions públiques. Els advocats avancen que, en cas de presentar-se, es tractaria d’una querella “com a acció popular davant el tribunal espanyol competent” ja que consideren que el jutge belga s’estaria atribuint una “jurisdicció que no és competència seva”.

En l’àmbit polític, el president del PP, Pablo Casado, també ha demanat a la Fiscalia General de l’Estat que estudiï si es pot querellar contra el jutjat belga si tramita la demanda contra Llarena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA