Política

Imputen dos nous agents de la Policia Nacional per les càrregues de l’1-O a l’escola Pau Claris

Són dues les peces separades en les quals el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona està investigant quatre policies pels fets als centres de Pau Claris i Mediterrània

El jutjat ajorna declaració prevista de dos dels policies el 5 de setembre per aquesta nova imputació

El Jutjat d’Instrucció nº7 de Barcelona ha imputat dos nous agents de la Policia Nacional per les càrregues policial durant l’1 d’octubre a l’Institut Pau Claris de la capital catalana. En total, ja són quatre els agents investigats en dues peces separades pels fets ocorreguts tant en el Pau Claris (tres policies) com a l’escola Mediterrània (dos policies). Un dels agents està sent investigat per la seva actuació en els dos centres educatius.

De fet, el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha suspès les declaracions previstes pel dimecres 5 de Setembre de dos agents de la Policia Nacional en qualitat d’investigats pels fets de l’escola Mediterrània a causa que un d’ells ha de declarar també en qualitat d’investigat al costat de dos agents més per les càrregues realitzades en l’Institut Pau Claris.

Amb aquesta, serien dos les peces separades en les quals el jutjat hauria imputat a un total de 4 agents de la policia nacional de moment. En els propers dies el Jutjat citarà les parts per a la realització de les declaracions en qualitat d’investigats en ambdues peces separades, tot i que de moment no s’ha fixat cap nova data.

En el cas de l’escola Mediterrània, el jutge, després de visionar els vídeos de l’actuació policial a aquest centre de la capital catalana conclou que l’actuació de l’agent és ’’com a mínim indiscriminada i desproporcionada’’. En la interlocutòria, el jutge descriu que els agents es van dirigir a la multitud “sense intercanviar cap paraula’’, ni cap ’’advertiment’’ i que van començar a empènyer la gent “incitant una situació violenta’’. El jutge destaca que es poden observar persones empeses a terra, una persona amb el cap sagnant i un agent colpejant amb la seva defensa a la cara a les persones que ja havien estat desallotjades’’.

El jutge instructor adverteix que “poden ser constitutius d’infracció penal aquelles actuacions policials clarament injustificades o desproporcionades’’. El jutge considera que els vídeos no permeten apreciar la proporcionalitat exigida en l’actuació, en el conjunt, dels agents policials, ja que no van fer cap mediació ni intent d’informació amb les persones que ocupaven l’escola. La interlocutòria també recull que l’actuació directa contra les persones congregades, que no tenien cap obligació de saber què havia ordenat el TSJC, va provocar un nombre elevat de ferits.

Des de l’associació Irídia consideren que “és un nou pas que s’avanci la citació en qualitat d’investigats d’agents de la policia nacional per les càrregues en l’Institut Pau Claris”.I asseguren que “seguirem treballant contra la impunitat i perquè es dugui a terme una recerca efectiva dels fets”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona