Política

Torra demana al govern espanyol que abandoni la “cultura del 155”

El president es troba a Brusel·les amb Carles Puigdemont i els membres del grup parlamentari de JxCat per mantenir una reunió de treball

Insisteix que en cas de sentència condemnatòria serà “el poble de Catalunya” qui decidirà com reaccionar

Fan una crida a una participació “massiva” a la Diada

El president Quim Torra ha demanat aquest dimecres al govern espanyol que abandoni “la cultura del 155”. “Encara avui tornem a sentir amenaces sobre possibles 155”, ha dit en roda de premsa després de reunir-se amb Puigdemont i membres del grup parlamentari de JxCat a Brussel·les. En aquest sentit, Torra s’ha preguntat com pot anar el govern espanyol a una negociació “d’aquesta manera”. “No ens sembla la millor manera d’iniciar un diàleg assenyat, la manera de cercar aquesta veritat és tenir un diàleg absolutament franc”, ha dit posant com a exemple els referèndums d’autodeterminació celebrats per Escòcia o el Quebec. Per altra banda, el cap de l’Executiu ha insistit en el fet que davant l’escenari d’una sentència condemnatòria en la causa de l’1-O serà “el poble de Catalunya” qui decidirà com reaccionar, a través del Parlament.

En aquest sentit, Torra ha assegurat que no acceptarà “cap sentència” que no sigui la lliure absolució dels encausats. “Em sembla que milers i milions de catalans no estaran d’acord amb una sentència que pogués condemnar compatriotes que pel fet d’haver organitzat un referèndum són a la presó”, ha afegit. Amb tot, no ha especificat si seria partidari, per exemple, d’obrir les presons catalanes. “Cada dia que passen a la presó és una indecència”, ha repetit, matisant que la seva única “obediència i lleialtat” és al Parlament.

Per altra banda, el president ha fet una crida a una participació “massiva” en la Diada d’aquest any que, ha destacat, serà la primera que se celebri “amb presos i exiliats”. “Necessitem més que mai que la veu del poble de Catalunya s’alci de forma serena en defensa dels drets civils del país. Com més gent hi siguem, més possibilitats d’èxit tindrem”, ha sentenciat. “En el cas de Catalunya, que ocupa l’interès de bona part dels governs europeus, cal que la resposta sigui massiva, serena i pacífica”, ha remarcat per la seva banda l’expresident Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona