Política

Torra i Grande-Marlaska abordaran els llaços grocs

La Junta de Seguretat d’avui inclou “la convivència a l’espai public”

El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà avui la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, en què finalment abordarà amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la polèmica pels llaços grocs, en un punt de l’ordre del dia batejat com “la convivència a l’espai públic”.

En l’ordre del dia de la reunió, que se celebrarà a partir de les dotze del migdia al Palau de la Generalitat, s’ha inclòs també un punt sobre el suport de les forces i cossos de seguretat de l’Estat “en circumstàncies extraordinàries”, així com l’evolució dels principals indicadors de seguretat ciutadana, va detallar ahir la Generalitat en un comunitat.

Per part del govern, a més de Quim Torra, hi assistiran el conseller d’Interior, Miquel Buch; el secretari general, Brauli Duart, i el director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, mentre que Grande-Marlaska estarà acompanyat de la secretària d’estat de Seguretat, Ana María Botella; el director del Gabinet de Coordinació i Estudis, José Antonio Rodríguez; el secretari general tècnic, Juan Antonio Puigserver, i la delegada del govern, Teresa Cunillera.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ja va anunciar abans-d’ahir que la Generalitat acceptava que en la Junta de Seguretat, que té com a finalitat coordinar les polítiques de seguretat i de l’activitat dels cossos policials de l’Estat i de Catalunya, s’abordés la polèmica pels llaços grocs, després que el govern espanyol va voler incorporar aquest assumpte arran dels incidents ocorreguts durant les últimes setmanes entre partidaris i detractors d’aquest símbol, que reclama la llibertat dels polítics presos. A més, la fiscalia superior de Catalunya va obrir a final d’agost diligències d’investigació per aclarir per què els Mossos van identificar diverses persones que retiraven llaços grocs en municipis de la demarcació de Tarragona. Artadi també va anunciar que la Generalitat volia parlar en la reunió sobre els agents espanyols “involucrats en accions violentes a Catalunya”.

La Junta de Seguretat també analitzarà l’actual situació d’amenaça terrorista a Catalunya, l’impacte del crim organitzat, la integració dels Mossos en el Sistema de Coordinació d’Investigacions del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme (Citco) i el procés per ampliar la plantilla del cos policial català fins a 18.000 agents, ara en falten 2.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona