Política

Nova formació a Castell-Platja d’Aro, crítica i “transversal”

L’exregidor d’ERC David Puig i l’excap comarcal de la JNC Adrià Tauler, entre els fundadors de Som

Una desena de veïns de Castell-Platja d’Aro han constituït un nou partit polític d’àmbit local, Som, i ahir van anunciar que presentaran una llista municipal a les eleccions del maig de l’any vinent. El president de la formació és Adrià Tauler, que va ser cap comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), i entre els fundadors també hi ha un altre nom conegut en la política local, el de l’exregidor d’ERC David Puig, que al 2011 també es va presentar sota les sigles de SI.

El partit encara no ha triat el cap de llista, però ahir Sònia Sánchez, del grup impulsor, va explicar que aviat emprendran un procés de primàries per elaborar la candidatura i que el nom de l’alcaldable s’hauria de fer públic al llarg del mes d’octubre. Una altra de les fundadores, Laura Conde, va destacar que pretenen ser el màxim de “transversals”, sense cap altre eix ideològic que les propostes per rellançar Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró. Respecte al nucli turístic, creuen que cal desestacionalització i un nou impuls perquè recuperi protagonisme com a referent d’oci. A Castell d’Aro reivindiquen atorgar valor al seu patrimoni i a l’entorn. I a s’Agaró, creuen que caldria fomentar el teixit comercial i de restauració per fomentar-hi més residències estables, en una zona on predomina un públic de cap de setmana i estiu.

Respecte a la valoració del govern, es presenten com a alternativa a l’alcalde Joan Giraut, que, per la seva banda, encara no ha confirmat si repetirà, i el seu pacte amb el PSC. Però tampoc van assenyalar aspectes especialment crítics amb la gestió de l’executiu actual, més enllà de proposar “una administració més oberta als ciutadans” i més participació en la presa de decisions. Puig havia capitanejat l’oposició al centre cívic de Castell d’Aro, pel seu impacte, tot i que les obres van endavant i per ara no s’hi oposen explícitament. Però ara sí que volen fer trobades veïnals i amb entitats els pròxims mesos per incorporar propostes i necessitats en el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA