Política

Serret confia que Europa contribuirà a trobar una “solució” al conflicte català

La delegada del Govern a Brussel·les es mostra convençuda que les institucions europees demanaran “una solució política”

La consellera destituïda destaca que la Diada d’ahir prova que “la República catalana és una opció política que persisteix”

La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, confia que la Unió Europea (UE) “contribuirà” a trobar una solució al conflicte a Catalunya demanant diàleg i respecte a totes les parts”.

Ho ha dit en el seu discurs a la recepció que s’ha fet aquest dimecres a la delegació del govern a Brussel·les amb motiu de la Diada. Prop d’un centenar de persones han assistit a l’acte, entre les quals el president Carles Puigdemont i els consellers a l’exili Toni Comín i Lluís Puig, l’advocat Paul Bekaert ide representants de les institucions europees, com el president del Comitè de les Regions Karl-Heinz Lambertz, entre d’altres delegacions.

Serret s’ha mostrat convençuda que les institucions europees contribuiran a resoldre aquest problema polític “rebutjant qualsevol tipus de violència i aplicant vies pacífiques i democràtiques” així com demanant “negociació política”.

“Catalunya està vivint un període complex i difícil en què Europa està involucrada, és un afer europeu”, ha subratllat. Serret ha apuntant que les decisions dels tribunals d’Alemanya i Bèlgica i la Plataforma Diàleg-UE així “ho proven”.

Amb tot, ha advertit que no hi haurà les condicions pel diàleg mentre els polítics i els líders socials segueixin a la presó o a l’“exili” per “defensar un mandat democràtic”. “Entre vostès avui hi ha els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín, el president Carles Puigdemont i jo mateixa; som l’evidència d’aquest conflicte i la seva complexitat”, ha afirmat.

Serret posat en relleu que la gran mobilització de la Diada d’ahir és una prova que “la República catalana és una opció política que persisteix”.

En la seva intervenció Serret ha volgut que Catalunya sempre ha estat “oberta” al diàleg i que “com a nació treballarà sempre per defensar els valors europeus”.

La delegada ha fet referència al discurs que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha pronunciat a l’Eurocambra al matí. “Com ha dit Juncker, estimar Europa és estimar les nacions, i el patriotisme és una virtut”.

Serret, ha valorat positivament el fet de “ser aquí”, a la delegació, després que aquesta estigués intervinguda durant els mesos de l’aplicació del 155 arran del qual, ha dit, el seu predecessor en el càrrec, Amadeu Altafaj, “va ser cessat”. “Estem desitjant treballar per l’Europa de les persones i aquest és el compromís i la tasca d’aquesta delegació”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona