Política

El PDeCAT troba “indigne” que Sánchez reformi la Constitució sense plantejar cap solució per a Catalunya

Bonvehí considera que l’anunci del president espanyol ha estat “tan decebedor” que “fa bo” Zapatero

Reitera que el partit està a favor de discutir sobre els aforaments

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha qualificat d’”indigne” que el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi anunciat que reformarà la Constitució per limitar els aforaments, sense plantejar cap solució per a Catalunya. En la roda de premsa del Partit Demòcrata posterior a la reunió de la Direcció Executiva, aquest dilluns al migdia, Bonvehí ha lamentat que Sánchez aposti per reformar la Constitució per temes que no són un “clam al carrer”. Així mateix, el president del PDeCAT ha apuntat que l’anunci del president espanyol ha estat “tan decebedor” que fins i tot “sembla que faci bo el president [José Luis Rodríguez] Zapatero”. Sánchez ha anunciat aquest matí que la reforma podria estar aprovada al Congrés en 60 dies des de l’inici de la tramitació.

Bonvehí ha afegit que el president espanyol havia dit que anunciaria un “tema important”, i el PDeCAT no ha vist pas cap apunt rellevant: “És indigne que no digui res del problema polític català, que és el principal a Europa”, ha subratllat el cap de files del PDeCAT. La formació nacionalista s’ha sentit “decebuda” ja que esperava “alguna cosa més” de la compareixença de Sánchez. En aquesta línia, Bonvehí ha recordat al president espanyol que va superar la moció de censura que el va portar a la Moncloa gràcies als vots dels partits independentistes: “No entenem com després de 100 dies no hagi apuntat quina solució hi pot haver al problema polític català”, ha insistit.

Bonvehí també ha reiterat que el PDeCAT està a favor de discutir sobre els aforaments, però ha deixat clar que Sánchez els ha “decebut” en obrir la Constitució per un tema que no és ni un “clam” ni una “urgència”, a diferència del “problema català”, segons ha defensat. Finalment, el president del Partit Demòcrata ha conclòs que Sánchez ha demostrat que quan hi ha voluntat política es poden fer reformes i trobar solucions dins la llei, i ha instat al president espanyol a seguir aquest camí, però també per aplicar-lo al conflicte de Catalunya amb l’Estat.

La reforma no afectaria la Casa Reial

Sánchez ha anunciat aquest dilluns que impulsarà una reforma de la Constitució per posar “acabar amb els aforaments”, de manera que els representants polítics i càrrecs siguin iguals que la resta de ciutadans a l’hora de sotmetre’s a la justícia. Amb tot, fonts de La Moncloa han puntualitzat que la reforma no afectaria els càrrecs públics que fossin investigats per actuacions en l’exercici de les seves funcions, sinó només en àrees que no tenen a veure amb la seva responsabilitat, ni afectaria tampoc els jutges i els membres de la Casa Reial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR