Política

Romeva demana que no es fixi el judici com una cita decisiva perquè suposaria “reforçar” l’estratègia de l’Estat

L’exconseller, empresonat a Lledoners, alerta que no s’ha de caure en la trampa de donar validesa a la “repressió”

El exconseller d’Exteriors empresonat Raül Romeva ha fet una crida a no fixar el judici com una “cita decisiva, una meta o una cruïlla”. A través del seu compte de Twitter, ha alertat que fer-ho seria un “error” perquè suposaria “consolidar i reforçar l’estratègia de l’Estat”. Des de la presó de Lledoners, Romeva demana no caure en la “trampa” de donar validesa a una “repressió” que, en última instància, creu que prendrà forma de “fals judici”. I ha fet una crida a combatre “l’atac a la democràcia” i denunciar al món la vulneració de drets. I és que segons Romeva, no serà un judici perquè no serà just. “No som davant d’un judici sinó d’un càstig, també per a les nostres famílies. Sigui quina sigui la sentència, la pena ja s’ha dictat”, ha conclòs.

Romeva acusa l’Estat de posar la seva integritat territorial per davant de “tots els drets fonamentals i els pilars democràtics més bàsics”. I considera que la prova més evident és que els polítics continuen en presó preventiva malgrat els “constants cops rebuts per les justícies europees”. Una mostra, segons l’exconseller, que la decisió de mantenir la presó obeeix a motius purament polítics. “No hi ha arguments, no hi ha justícia. Només hi ha nació”, ha afegit.

En aquest sentit, apunta que els moviments de les últimes setmanes per part de diferents poders de l’Estat “demolint la separació de poders a cara descoberta” encara fan més patent “la ignomínia” que es viu.

Davant d’aquesta anàlisi de la situació, Romeva conclou que no cal esperar a llegir la conclusió final del judici perquè, sigui quina sigui la sentència, la pena ja s’ha dictat i ja són protagonistes d’una “represàlia estatal”.

Per tot això, Romeva defensa que el judici no ha de ser vist com una “meta o cruïlla”. “No ho és, no ho serà. Fixar-lo al calendari com a cita decisiva, legitimar-lo, és un error que consolidarà l’estratègia de l’Estat. Sense adonar-nos-en, la reforçarem i la farem triomfadora”, ha alertat.

L’èxit de l’Estat dependrà, segons Romeva, de si Catalunya accepta “l’atac a la democràcia” o el combat. I ha fet una crida a combatre’l i avançar-se a una “sentència injusta”, sigui la que sigui. “Dictem-la nosaltres. Treballem cada dia per denunciar al món la vulneració de drets i la repressió d’un Estat fallit que no vol jutjar-nos, sinó sentenciar-nos”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona