Política

Maragall espera una solució política per a les delegacions

El conseller d’Acció Exterior va reobrir a Berlín la primera seu del govern a l’estranger després de l’article 155

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, va reobrir ahir la delegació del govern a Berlín, la primera després de l’aixecament de l’article 155, ambl’esperança que una “solució política” freni el recurs anunciat pel govern espanyol contra les representacions catalanes a l’estranger. Maragall va lamentar el “vici tribunalístic” espanyol i va subratllar que la Generalitat es defensarà, alhora que mantindrà “la mà oberta”. “Espero que aviat es trobi una solució abans que arribi als tribunals”, va desitjar. El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, va advertir que “els pròxims dies” recorrerà a la justícia la reobertura de les delegacions “per un problema de procediment”.

El conseller va insistir que la voluntat del govern és reobrir totes les seus tancades i crear-ne de noves els pròxims mesos. Els pròxims dies es farà a Londres, Roma i Ginebra el mateix que ahir a Berlín.

D’una altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va rebre ahir al Palau una delegació del Grup d’Amistat amb Catalunya del Parlament britànic formada pels diputats de l’SNP Ronnie Cowan, Douglas Chapman i Gavin Newlands, el cap de gabinet del Plaid Cymru, Osian Lewis, i altres dirigents polítics en el marc d’una visita de tres dies a Catalunya en què s’han reunit amb diferents polítics i representants de la societat civil, inclosa una visita a Lledoners, per tal de conèixer de primera mà la situació política i social al país.

Inicien amb els comuns els contactes pel pressupost

ò.p.j

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va iniciar ahir a la tarda, amb una trobada amb el diputat dels comuns David Cid, els contactes per presentar l’esborrany del pressupost del 2019. Els pròxims dies, es reunirà separadament amb tots els partits per exposar-los les grans línies, si bé és amb la CUP, els comuns i el PSC amb qui més opcions hi ha de negociar. En un dinar abans a la Cambra de Barcelona amb dirigents polítics i econòmics, el vicepresident va fer una crida pública als grups parlamentaris a abordar amb “mentalitat positiva i oberta” la negociació que tot just s’inicia, i es va mostrar convençut que els números s’aprovaran. “Tinc la convicció que serem capaços de situar les oportunitats del país per davant d’una lluita partidista temptadora, però improductiva”, va assenyalar. Aragonès, això sí, rebutja que puguin ser moneda de canvi de cap suport al pressupost espanyol, perquè “no es pot abstreure” de la situació política general, amb presos i exiliats, i veuria “contradictori” que avalin la repressió dels líders però alhora utilitzin els seus partits per aprovar-lo. “Caldrà avançar en les dues coses en paral·lel, d’opcions per aprovar el pressupost n’hi ha diverses”, va avisar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona