Política

Aragonès denuncia que l’Estat ha aplicat “venjança i escarment” contra Sànchez i Cuixart pel 20-S

El vicepresident del Govern defensa que “l’obsessió” de tots dos va ser fer compatible la manifestació amb la comitiva judicial

Aposta perquè els diputats suspesos continuïn exercint les funcions i descarta que hagin de deixar l’acta

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha denunciat que l’Estat hagi aplicat “venjança i escarment” contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que fa 11 mesos que són en presó preventiva acusats de rebel·lió pels fets del 20-S. Justament el dia del primer aniversari del 20 de setembre, Aragonès ha defensat en una entrevista a Rac 1 que tant el llavors líder de l’ANC com el líder d’Òmnium van intentar en tot moment fer compatible la manifestació que es feia davant del departament d’Economia amb la comitiva judicial que escorcollava la seu. De fet, segons Aragonès, es va oferir a la comitiva judicial moltes maneres de sortir de l’edifici i, fins i tot, es va fer un cordó.

Aragonès ha admès que no es pensava que Sànchez i Cuixart acabessin a la presó pels fets del 20 de setembre, en canvi, sí que era conscient que es podia donar la situació per als membres del Govern.

Aragonès també ha apostat per trobar la manera perquè els diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena continuïn fent les seves funcions de diputats. En la mateixa entrevista a Rac 1, Aragonès ha considerat que l’acord s’està apropant en la mesura que s’hi estan dedicant “tots els esforços”. Sense entrar en detalls sobre quina podria ser la fórmula de consens, sí que ha volgut deixar molt clar que els diputats afectats no han de deixar l’acta i que això és una “línia vermella”. Preguntat pel fet que Puigdemont no podria ser investit president de la Generalitat en cas de ser substituït temporalment, el també adjunt a la presidència d’ERC ha assenyalat que el Tribunal Constitucional (TC) ja ha tancat la porta a una investidura de Puigdemont a distància.

Aragonès ha explicat que ell no va participar ahir dimecres en la reunió que es va celebrar a Lledoners per intentar desencallar la situació dels diputats suspesos. Tot i així, s’ha mostrat convençut que hi haurà acord i ha reiterat que la fórmula ha de permetre que ningú deixi l’acta de diputat, que no s’alteri el resultat de les urnes del 21-D i que no s’impedeixi el funcionament del Parlament. “El que va dur ahir Puigdemont de no deixar l’acta hi estic totalment d’acord. Ningú ha de deixat l’acta”, ha defensat el vicepresident tot assenyalant que això és una “línia vermella”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona