Política

La fiscalia desestima que s’imputi Aragonès per desobediència per l’1-O

Demana al TSJC que només investigui Josep Maria Jové per malversació, revelació de secrets i prevaricació administrativa

El titular del jutjat d’instrucció 13 que investiga els preparatius del referèndum veia delicte en l’actuació del vicepresident

La Fiscalia Superior de Catalunya desestima que s’imputi el vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, per desobediència per l’1 d’octubre. La fiscalia sí que demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que només investigui l’excap d’Economia i Hisenda Josep Maria Jové per malversació i revelació de secrets i no per desobediència, com demana el magistrat del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, ni per rebel·lió. Però el fiscal també vol que s’investigui Jové per prevaricació administrativa.

La fiscalia no diu res de l’excap d’Economia i Hisenda Lluís Salvadó.

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l’1-O, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha atribuït al vicepresident del govern, Pere Aragonès, només un delicte de desobediència per no haver impedit la celebració de la consulta tot i les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional (TC).

Així va transcendir el 10 de setembre, després que la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret tingués sobre la taula, des del 8 d’agost passat, l’exposició raonada del jutge de Barcelona.

El titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona sí que considera que hi ha proves contra Jové per investigar-lo per desobediència, malversació de fons i revelació de secrets, en suposadament haver usat el cens de població. Per contra, el jutge considera que a Salvadó, en no rebre la notificació, no se’l pot investigar per desobediència ni per revelació de secrets. En l’escrit, no queda clar si l’acusa de malversació, ja que al final només demana al TSJC que investigui Aragonès i Jové. El jutge recorda que, el maig passat, el Suprem va descartar investigar Jové i Salvadó per rebel·lió i per sedició, com ell proposava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona