Política

L’AMI estudia una querella contra la fiscalia

El ministre de l’Interior condecora el cap policial espanyol durant el referèndum

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) estudia presentar una querella contra la fiscalia tenint en compte que la presentada contra el fiscal general nomenat pel PP, José Manuel Maza, va ser arxivada després de la seva defunció. L’AMI entén que la investigació iniciada contra 712 alcaldes que van signar el decret d’alcaldia per donar suport al referèndum de l’1-O continua amb actuacions de la fiscalia general i fiscals “escampats arreu” que, segons el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, podrien ser “contràries a dret o, fins i tot, delictives”. Cervera demana als fiscals que cessin en les diligències d’investigació que ja s’allarguen més d’un any sense que cap d’ells hagi presentat denúncia o querella davant d’un jutge d’instrucció. Tot i que l’AMI no confia que una possible querella tingui recorregut en els tribunals espanyols, la considera la via necessària perquè el cas acabi als tribunals europeus. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, afirmava ahir que “algú es pot sentir molt segur que aquests procediments aquí no arribin enlloc, però després en vindran d’altres i des d’Europa sí que s’actua atenent als drets fonamentals”. Per altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va condecorar ahir amb la medalla al mèrit al cap de la policia espanyola durant l’1-O, el policia ja jubilat, Sebastián Trapote, així com al tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Javier Ariche.

Crida a la solidaritat dels càrrecs del PSC

L’alcaldessa de Girona ha presentat un escrit a la fiscalia en què demana l’arxivament del seu cas tenint en compte que, després d’un any des de l’obertura de la investigació, s’ha superat “amb escreix” el termini per presentar una denúncia contra ella. De fet, l’AMI fa una crida a les defenses dels alcaldes a fer un front comú en l’estratègia per denunciar que s’han superat els terminis i que les actuacions són “totalment desproporcionades”. Per altra banda, Madrenas demana el suport dels càrrecs del PSC: “No em dirigeixo a la cúpula del PSC ni del PSOE, no parlo dels Iceta i Borrell... apel·lo als regidors i alcaldes que no són independentistes però que van veure què va passar l’1-O.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona