Política

Bosch creu que el seu pas al costat era un gest necessari per “intentar guanyar Barcelona pel republicanisme”

Nega que ningú l’hagi forçat a cedir el lloc a Ernest Maragall

Assegura que ho ha fet seguint l’exemple “dels que s’ho van jugar tot per posar les urnes”

L’encara líder del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que el seu pas al costat perquè Ernest Maragall sigui el candidat republicà a les pròximes municipals era un gest necessari “per intentar guanyar Barcelona pel republicanisme”. En una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’, Bosch ha destacat que Maragall és el millor candidat per assolir aquest objectiu perquè “només amb el seu cognom”, més enllà de ser un dels polítics actuals més ben valorats, farà més fàcil “arribar a molta més gent” que recorden com una “època gloriosa” la Barcelona olímpica. “Posar una figura que clarament representa aquells que creuen i s’estimen Barcelona i que això ho representa de manera molt gràfica només amb el nom és molt important”, ha afegit. Boch també ha negat que ningú l’hagi forçat a renunciar a ser candidat i ha qualificat la seva decisió de “pas raonable” seguint l’exemple “dels que s’ho van jugar tot per posar les urnes”.

Alfred Bosch ha recordat que els independentistes estan a tres regidors de tenir majoria absoluta a l’Ajuntament de Barcelona i que amb aquest objectiu el que han de fer les diferents formacions és “no entrar en discussions entre elles” i proposar bons projectes de ciutat per demostrar a la ciutadania que ho poden fer millor que Ada Colau. “Hem de convèncer i seduir”, ha destacat.

El líder dels republicans a Barcelona també ha reconegut que la capital catalana “és estratègica” per assolir la República Catalana, però ha alertat que per guanyar les eleccions “caldrà parlar de ciutat” i no només d’independència. “La capital de Catalunya sempre és estratègica. Des del punt de vista polític, cultural, social i econòmic Barcelona sempre és important”, ha reblat.

Bosch ha recordat que, en l’objectiu de sumar Barcelona, s’ha de tenir en compte que “la gent vol viure bé a la ciutat” i demostrar a través de la pràctica “que som capaços de portar aquesta societat a un lloc millor”.

Sobre el seu futur, Bosch ha dit que encara no està tancat i que s’està buscant un lloc “on pugui ser útil”. Aquí, ha afegit que ell està al servei del partit i de la gent i que junt amb el partit prendran la decisió quan toqui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona