Política

El PP assegura que el cas de Catalunya no té res a veure amb el de Quebec i reclama de nou el 155

Pablo Casado acusa Pedro Sánchez de provar de guanyar temps per obtenir el suport dels independentistes als pressupostos

El líder del PP, Pablo Casado, ha rebutjat aquest dilluns les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha apostat per l’exemple de Quebec com a demostració que “des de la política es poden trobar solucions” per a Catalunya. En una entrevista a Onda Cero, Casado ha afirmat que el cas de Quebec no té res a veure amb el de Catalunya perquè a Canadà “no està legislat ni prohibit que hi hagi una consulta per l’autodeterminació”. Casado ha criticat durament que Sánchez s’hagi sumat a les manifestacions dels ministres Borrell, Calvo i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre la situació a Catalunya. “No és una casualitat, sinó una estratègia de contemporanització amb l’independentisme, probablement un cop de volant i unes llum llargues perquè sàpiguen que poden negociar els pressupostos”, ha dit.

Casado creu que aquest tipus de manifestacions com les de Sánchez, “son senyals de fum als secessionistes” per “guanyar temps” i portar-los a votar els pressupostos, però “que no s’oblidi que a Quebec després de dues consultes l’independentisme es va encallar però l’empobriment segueix”. “La pèrdua de pes polític econòmic internacional de Quebec va ser irreversible” i “si Sánchez s’alia amb els que estan destrossant Catalunya o té un problema”.

El líder del PP també ha augurat que el govern del PSOE parlarà ara de la bicapitalitat de l’Estat, però ho hauria de fer sobre com aplicar de nou el 155. “No ens inventem coses absurdes. Complim la Constitució que diu que si algú es deslleial i trenca l’autonomia s’ha d’aplicar, i l’error va ser que el PP nova poder aplicar el 155 quan volia, perquè PSOE i Cs deien que era matar mosques a canonades, i no ens van deixar aplicar-lo en l’extensió que volíem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona