Política

Puigdemont participa per sorpresa a Brussel·les en l’acte que denuncia que hi ha presos polítics a Espanya

Les entitats sobiranistes i els CDR denuncien la situació dels presos amb dues cel·les en ple barri europeu

La campanya ‘Un poble empresonat’, que va començar a Vic, ha desembarcat davant de la Comissió Europea i el Consell Europeu

El president Puigdemont ha participat per sorpresa en l’acte de presentació de la campanya de denúncia de les cel·les a la ciutat de Brussel·les –podeu veure el video amb el contingut de la seva intervenció–. L’ANC, Òmnium Cultural i els CDR han recreat dues cel·les d’una presó davant la Comissió Europea i el Consell Europeu, a Brussel·les, per denunciar davant els altres països els empresonaments de polítics i líders independentistes després de l’1-O a l’essat espanyol.

L’acció forma part de la campanya Un poble empresonat i les cel·les són les mateixes que es van instal·lar a Vic el novembre passat i que han visitat un total de 17 municipis en els darrers mesos. “Amb aquesta acció volem que l’opinió pública internacional, concretament l’europea, sàpiga que l’estat espanyol està intentant convertir un dret, el de l’autodeterminació, en un crim”, ha afirmat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

La campanya Un poble empresonat ha portat aquest dimarts dues cel·les a la plaça de Schuman, en ple barri europeu. A dins, un llit, un escriptori i els retrats en blanc i negre dels nous polítics i líders independentistes que es troben a la presó. La instal·lació, que s’ha desmuntat a la tarda, ha buscat la “solidaritat amb Catalunya” i qui ha volgut, s’hi ha pogut fotografiar, com per exemple ha fet l’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker.

“Volem que Europa ens escolti”, ha clamat Susi Planas, de l’ANC Centelles, que ha afegit: “L’objectiu és denunciar la situació dels presos polítics i i dels exiliats dins Europa”. L’ANC Osona, Òmnium Osona i els CDR Alt Ter són els promotors de la campanya Un poble empresonat, que va sorgir a Vic fa prop d’un any per “canalitzar la frustració i la solidaritat” després que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart entressin a la presó, ha assenyalat Planas. En aquesta ocasió, s’han sumat a la iniciativa l’ANC Brussel·les i els CDR internacionals. Petrolis Independents també ha participat fent-se càrrec del cost que ha suposat en combustible el trasllat de la cel·la en camió fins a la capital belga.

A la seva intervenció, Carles Puigdemont ha avisat que mostraran a Europa que “Espanya no jutjarà uns criminals, sinó uns demòcrates”. El president Puigdemont ha visitat el muntatge, just després de presentar el llibre La crisi catalana, una oportunitat per a Europa al Residence Palace, molt a prop de la plaça Schuman. També hi han acudit els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig; Adrià Carrasco, el membre del CDR d’Esplugues de Llobregat que ha marxat a Bèlgica, i el raper Valtonyc. Eurodiputats com Demesmaeker, l’irlandès Matt Carthy, la basca Izaskun Bilbao, entre altres, els han donat suport, així com el president de l’Aliança Lliure Europea (ALE), François Alfonsi, a part dels catalans Ramon Tremosa i Jordi Solé.

El president Puigdemont presenta davant la seu del Parlament Europeu a Brussel·les la campanya ’Un poble empresonat’ que denuncia l’existència de presos polítics a Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona