Política

Batet acusa Cs de tenir un “comportament antisistema” a Catalunya

Girauta: “La petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha acusat aquest dimeres Ciutadans de tenir un “comportament antisistema” a Catalunya, on només treballen per “generar tensió, fer política espectale” i on no assumeixen la seva responsabilitat com a primera força a les eleccions del 21-D. “El govern d’Espanya seguirà treballant” amb la premissa de “llei i diàleg”, ha dit Batet, “i si volen fer un cop de mà, benvinguts, i si no, apartin-se”. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, que li ha retret les manifestacions d’ella mateixa i de diversos representants del seu govern en favor de l’alliberament dels presos independentistes. “La petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”, ha dit Girauta.

Batet ha afirmat que a Catalunya “es viu una crisi política i un bloqueig de les institucions democràtiques d’aquell país on les minories no poden fer control al govern”, però ha apuntat que el govern espanyol “intenta introduir racionalitat política i intentar cobrir les necessitats dels ciutadans de Catalunya”.

En aquest sentit, ha alertat que avui en dia “molts votants de Cs a Catalunya estan convençuts que votar-los no ha servit de res” perquè “el que esperen són solucions, no crispació, ruptura i confrontació”.

Segons Batet, la victòria de Ciutadans a les eleccions del 21D “no es nota” a les institucions, mentre que al carrer “tenen un comportament antisistema, de generació de tensió i fent una política espectacle”.

“Quan assumiran la seva responsabilitat com a primera força de política aportant solucions?”, ha preguntat Batet, que ha afirmat que “el govern d’Espanya seguirà treballant”. “Llei i diàleg, i si volen fer un cop de mà benvingut, i si no, apartin-se”, ha sentenciat.

Per contra, Girauta ha afirmat que a Catalunya es viu una “exclusió” de la “majoria social” amb un “desacatament al Parlament de Catalunya” i ha alertat dels preparatius per a l’1-O. “Tot això és resultat de la seva política d’amansiment”, ha dit.

Segons el portaveu de Cs, l’Estat “ha deixat d’existir a Catalunya” i “ni tan sols durant el 155 es va poder mantenir la neutralitat de les administracions”. “L’autèntic problema és que comparteixen la visió del món” amb els independentistes, ha dit, i “la petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona