Política

Batet acusa Cs de tenir un “comportament antisistema” a Catalunya

Girauta: “La petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha acusat aquest dimeres Ciutadans de tenir un “comportament antisistema” a Catalunya, on només treballen per “generar tensió, fer política espectale” i on no assumeixen la seva responsabilitat com a primera força a les eleccions del 21-D. “El govern d’Espanya seguirà treballant” amb la premissa de “llei i diàleg”, ha dit Batet, “i si volen fer un cop de mà, benvinguts, i si no, apartin-se”. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta, que li ha retret les manifestacions d’ella mateixa i de diversos representants del seu govern en favor de l’alliberament dels presos independentistes. “La petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”, ha dit Girauta.

Batet ha afirmat que a Catalunya “es viu una crisi política i un bloqueig de les institucions democràtiques d’aquell país on les minories no poden fer control al govern”, però ha apuntat que el govern espanyol “intenta introduir racionalitat política i intentar cobrir les necessitats dels ciutadans de Catalunya”.

En aquest sentit, ha alertat que avui en dia “molts votants de Cs a Catalunya estan convençuts que votar-los no ha servit de res” perquè “el que esperen són solucions, no crispació, ruptura i confrontació”.

Segons Batet, la victòria de Ciutadans a les eleccions del 21D “no es nota” a les institucions, mentre que al carrer “tenen un comportament antisistema, de generació de tensió i fent una política espectacle”.

“Quan assumiran la seva responsabilitat com a primera força de política aportant solucions?”, ha preguntat Batet, que ha afirmat que “el govern d’Espanya seguirà treballant”. “Llei i diàleg, i si volen fer un cop de mà benvingut, i si no, apartin-se”, ha sentenciat.

Per contra, Girauta ha afirmat que a Catalunya es viu una “exclusió” de la “majoria social” amb un “desacatament al Parlament de Catalunya” i ha alertat dels preparatius per a l’1-O. “Tot això és resultat de la seva política d’amansiment”, ha dit.

Segons el portaveu de Cs, l’Estat “ha deixat d’existir a Catalunya” i “ni tan sols durant el 155 es va poder mantenir la neutralitat de les administracions”. “L’autèntic problema és que comparteixen la visió del món” amb els independentistes, ha dit, i “la petició d’indult diària és antidemocràtica i una pressió intolerable al poder judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona