Política

Delgado al PP: “S’ha acabat el temps negre on es donaven instruccions i recomanacions als fiscals

Els populars tornen a demanar la dimissió de la ministra de Justícia per les converses amb Villarejo i l’acusa “d’avergonyir al Congrés”

Delgado “no té res a dir” sobre els comentaris contra l’independentisme al xat dels jutges

ERC també li demana que demiteixi

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha demanat aquest dimecres de nou la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que després de la publicació de les seves converses amb l’excomissari Villarejo s’ha convertit en un “zombi” i un “ostatge” de les clavegueres de l’Estat i que amb la seva presència a la sessió de control “taca” el Congrés dels Diputats.

ERC també ha considerat que Delgado ha de dimitir després de les converses amb Villarejo.

La ministra de Justícia havia de respondre aquest dimecres a diverses preguntes al Congrés dels Diputats coincidint amb la publicació de noves gravacions amb Villarejo i l’exjutge Baltasar Garzón.

Hernando li ha retret que hagi “mentit” fins i tot, ha dit, quan ha “rectificat”, i li ha recordat que com a notària major del regne cal que tingui “veritat i transparència”.

El portaveu adjunt del PP també li ha retret suposades interferències a la Fiscalia respecte al procés contra els líders independentistes. Segons Hernando, el govern de Sánchez va nomenar una fiscal general de l’Estat “dòcil”, en referència a María José Segarra, per assegurar-se laxitud en el procés

Delgado, en la seva rèplica, ha afirmat que “preguntar el govern si ordenarà a la Fiscalia implica oblidar-se dels principis elementals de l’Estat de dret”. “Aquest govern mai ordena a la fiscalia perquè respecta la seva autonomia”, i “això ho feia el seu govern, senyor Hernando”.

“Comprenc que li costi entendre el que és l’autonomia del ministeri fiscal, la independència judicial, i l’estat de dret”, però “els juts i fiscals de Catalunya tenen el suport d’aquest govern i d’aquesta ministra”, ha afirmat.

“Vostè és una rèmora per a qualsevol govern, vagi-se’n”, ha dit Hernando, que ha afirmat que la seva continuïtat és “una vergonya” per a la cambra. La ministra, per la seva banda, ha evitat les al·lusions a les gravacions amb l’excomissari i ha afirmat que al contrari que el govern del PP, el seu executiu no dona instruccions a la Fiscalia ni als jutges.

“Res a dir ” sobre el xat dels jutges

Al Congrés, Delgado també ha assegurat que el seu ministeri “no té res a dir” sobre el xat de jutges amb comentaris ofensius contra els independentistes. En el marc de la sessió de control al Congrés i en resposta a una pregunta de la diputada d’Units Podem Lucía Martín sobre la “parcialitat de la justícia” en la causa de l’1-O, Delgado ha traslladat la polèmica sobre el xat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) argumentant que és qui té competència sobre la matèria.

D’altra banda, ha defensat que el ministeri ha de donar mitjans perquè es desenvolupin correctament els procediments judicials però ha assegurat que no pot “interferir ni instruir” sobre els procediments perquè no és la seva competència. “Estem parlant de la independència dels jutges i de l’estat de dret. Hem de deixar que la justícia treballi” ha afegit.

ERC també creu que Delgado ha de dimitir

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, considera que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha de dimitir després de la publicació de la seva conversa amb l’excomissari Villarejo, de la que aquest dimecres n’han aparegut noves gravacions. Preguntat als passadissos del Congrés, Rufián ha afirmat que la ministra ha de dimitir com ho ha de fer “qualsevol company de Villarejo”. “Si et reuneixes amb Villarejo, ets un company més d’ell, i Villarejo és el responsable de la guerra bruta dels últims 40 anys contra un munt de coses i està als pitjors fregats de la democràcia espanyola”. Podem també ha reclamat aquest dimecres la dimissió de Delgado, el seu líder, Pablo Iglesias, ha insistit que qui es reuneix amb les “clavegueres” del Ministeri de l’Interior “ha d’abandonar la vida pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona