Política

Colau, sobre Valls: “Les elits econòmiques han trobat una aliança en Cs i un candidat a França”

L’alcaldessa repta l’ex-primer ministre de França a “confrontar model de ciutat”

“No permetrem que vulgui associar Barcelona al caos i al desordre”, assegura

L’alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha volgut vincular aquest dimecres l’oficialització de la candidatura de l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, a les eleccions municipals a la capital catalana, al nerviosisme dels sectors econòmics més potents per la seva acció de govern. “Sabíem que tocàvem grans interessos de determinats elits econòmiques, que confrontem interessos especulatius en habitatge, de grans fons d’inversió immobiliària, de grans corporacions elèctriques, que perseguim el frau fiscal per acabar amb pràctiques corruptes, que acabàvem amb privilegis de grans corporacions que no pagaven alguns impostos. Sabíem que els interessos econòmiques no es quedarien de braços plegats i que buscaven candidat. Aquestes elits econòmiques han trobat una aliança en Cs i un candidat a França que s’ha presentat a Barcelona”, ha etzibat Colau, que s’ha mostrat “encantada” i desitjosa de poder “confrontar model amb Valls”.

L’actual alcaldessa ha assegurat que no “li sorprèn” la formalització de la candidatura de Valls, i ha emmarcat la decisió en l’efecte que assegura que tenen les polítiques que aplica el seu govern municipal. “Som conscient que el canvi que, junt a altres ciutats, representem van arribar per canviar les coses i acabar amb privilegis de les elits”, ha dit, tot afegint que, per contra, Valls “està al servei d’uns interessos d’una minoria, d’unes elits que han vist que se’ls parava els peus”. “Sabem que Valls està intentant mobilitzar molts diners i nosaltres tenim l’orgull de només deure’ns a la ciutadania. Ningú per molts diners que tingui podrà portar a la ciutat als interessos d’una minoria i unes elits. És el candidat de Cs, de la dreta, i el que amb aliança amb les elits vol acabar amb el canvi”, ha comentat en ser preguntada.

Per últim, ha lamentat que el nou candidat a l’alcaldia remarqués determinats problemes a la seva conferència de presentació. “Com qualsevol gran ciutat tenim problemes de seguretat que hem d’afrontar amb complexitat i rigor, i ho estem fent. No permetrem que Valls vulgui associar Barcelona al caos i al desordre. No correspon a al realitat i és el que més mal faria a la ciutat, que algú li vulgui col·locar una etiqueta que no correspon a la ciutat”, ha conclòs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona