Política

Ada Colau demana al govern que “lideri” resposta a inseguretat a Barcelona 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte a la Generalitat que “lideri” una resposta a l’augment dels delictes a la capital catalana amb un increment d’agents dels Mossos a la ciutat per lluitar contra la creixent inseguretat. 

En concret, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Colau ha assegurat que “Barcelona és una de les ciutats més segures del món”, però ha reconegut que “les imatges que vam veure ahir al Raval són inacceptables”, en al·lusió a una agressió perpetrada en plena via pública per un home armat amb un gran matxet.

“És veritat que en l’últim any han pujat els índexs de determinats delictes i això és un fet que ens preocupa molt”, ha assenyalat l’alcaldessa, qui ha afegit que “abans de l’estiu li vaig dir això, amb dades i amb formes constructives, al conseller d’Interior, i el conseller va dir que no hi hauria més mossos”.

“Ha passat l’estiu i crec que la realitat ens ha donat desgraciadament la raó, i el que em preocupa és que el conseller d’Interior segueixi dient que no fa falta més policia i que no és un tema policial”, ha asseverat Ada Colau.

Colau ha interpel·lat al conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè “lideri una resposta a un tema de seguretat” ja que “els índexs de criminalitat han pujat a d’altres ciutats de Catalunya, no només a Barcelona, i han crescut de forma substantiva”.

L’alcaldessa ha assenyalat, en aquest sentit, que espera que bona part dels 1.500 agents de la nova promoció dels Mossos que s’ha desbloquejat puguin ser destinats a Barcelona “perquè és la capital de Catalunya, on a més que els seus veïns tenen tot el dret a tenir seguretat, també tenim visites de milions de turistes”.

D’una altra banda, Ada Colau ha assenyalat que es presentarà a les pròximes eleccions municipals “per ser alcaldessa amb la llista més votada, fins i tot a treure més regidors i regidores que en el mandat anterior”.

Això no obstant, en el cas de no tenir suficients regidors propis per governar, Ada Colau ha indicat que “la nostra prioritat seria fer aliances progressistes i d’esquerres”.

Preguntada per la candidatura de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona, ha considerat que “no seria un bon alcalde” per a la capital catalana perquè “és el candidat de les elits econòmiques que pressionen els partits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA