Política

La CUP dona suport a les mobilitzacions dels CDR ja que “només des de les institucions no arribarà la República”

Denuncia que els Mossos impedeixen que més ciutadans accedeixin a les vies de l’AVE a Girona

La CUP dona suport a les diferents mobilitzacions que des de primera hora del matí d’aquest dilluns estan duent a terme els CDR per commemorar l’1-O. La formació assegura que “cal seguir als carrers”, perquè la República “no arribarà només des de les institucions”. “Va ser quan tots ens vam organitzar que vam fer un gran pas endavant”, ha assenyalat el portaveu de la CUP Lluc Salellas, que s’ha quedat just a l’entrada de l’estació de l’AVE a Girona. Un dispositiu dels Mossos ha impedit que més persones entressin a la instal·lació a partir de les set del matí. Salellas ha criticat aquesta decisió de la policia catalana i ho considera una “vulneració de drets fonamentals”. “Si la gent es vol mobilitzar, en una democràcia hauria d’estar permès, i els Mossos s’haurien de dedicar a cobrir la seguretat mínima, però no restringir la manifestació”, ha denunciat.

El portaveu de la CUP a Girona, Lluc Salellas, ha assegurat a les portes de l’estació de l’AVE a Girona que la seva formació dona suport al tall de les vies perquè considera que “aquest és el camí a seguir”. “Únicament esperant des de les institucions o des de casa aquesta República no arribarà”, ha dit.

Salellas ha posat com a exemple l’organització que hi va haver l’1 d’octubre de l’any passat i ha dit que cal “recordar-ho sempre” perquè aquell dia “vam fer un pas endavant”.

D’altra banda, ha criticat que els Mossos d’Esquadra no deixin accedir més gent a l’estació després que unes 400 persones l’hagin ocupat pels volts de dos quarts de set del matí. Salellas assegura que es tracta d’una “vulneració del dret a manifestar-se” i diu que la policia hauria de garantir “la seguretat mínima” però no “impedir que la gent que vulgui es pugui manifestar”.

Per això, ha animat a la ciutadania a congregar-se a l’exterior del recinte per donar suport a la mobilització convocada pels CDR. A través dels seus canals de difusió, els CDR també han animat a reunir-se a fora i a fer una “segona entrada si som moltes”.

El servei interromput

Els concentrats continuen asseguts a les vies i criden consignes a favor de la “independència” i “1 d’Octubre ni oblit ni perdó”. També han increpat uns periodistes d’Antena 3 mentre feien un directe i han cantat Els Segadors.

Renfe ha informat a través d’un comunicat que el servei de la línia de l’AVE Figueres-Girona-Barcelona està completament interromput. La companyia ha anunciat que per facilitar la mobilitat dels viatgers se’ls està dirigint a l’estació del tren convencional, a poc metres d’aquest punt



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona