Política

Martí Armadà i Pujol

Alcalde de Vilabertran

“El gran objectiu pendent és l’escola”

L’Ajuntament ha aprofitat els anys de crisi que no han permès fer l’escola nova per canviar el solar per un de més proper

Quan acabi aquest mandat Martí Armadà haurà estat dotze anys a l’alcaldia més quatre anys anteriorment de regidor. És militant d’ERC i decidirà a final de mandat si tornarà a ser candidat.

Martí Armadà es va estrenar com a alcalde de Vilabertran el 2007 i en l’actual mandat ell i el seu equip (ERC) governen sense cap regidor a l’oposició.

Sense oposició tot és més fàcil?
No, no ho plantegem d’aquesta manera. Oposició és un terme molt relatiu. Estem per treballar pel poble i dotar-lo dels millors serveis en la mesura de les nostres possibilitats. Sí que la prova del cotó és cada quatre anys amb les eleccions, i és cert que hi ha hagut una opinió favorable de validació de la feina feta.
Què destacaria dels tres primers anys d’aquest mandat?
No treballem ni planifiquem en funció d’un calendari electoral. Quan vam entrar vam marcar uns objectius i un full de ruta, i els hem anat desenvolupant d’acord amb les possibilitats i oportunitats que s’han presentat. El full de ruta inicial que havíem presentat per a 10 anys s’ha complert en la totalitat i amb millores urbanes importants. En aquests darrers tres anys hem assolit l’adequació d’equipaments importants i ara hem anat fent petites millores urbanes de l’espai públic.
Quina destacaria?
Acabem de licitar una obra a la plaça dels Hortolans, on farem un magatzem municipal a la planta baixa i un espai jove a la planta primera. L’emplaçament és ideal perquè la plaça Hortolans, el Centre Cívic i la plaça Major són l’epicentre de totes les celebracions, festes i la programació cultural del poble; serà el local per tenir material i facilitar tota l’organització d’aquests actes.
Què queda pendent per al futur del municipi?
És clar que l’últim gran objectiu de poble que tenim pendent, que no vam poder concretar per culpa de la crisi, és tenir una escola nova. Hem canviat de solar, ara en tenim un a tocar de l’àrea urbana, i això ens ha obligat a tornar a començar tot el procediment de tramitació.
Per què s’ha canviat de solar?
L’anterior estava a tocar de la zona esportiva, a un quilòmetre de la zona urbana, i l’actual està a quinze metres. Com que el primer projecte no es va poder culminar en aquells anys de crisi, hem tingut aquesta oportunitat d’un altre solar i hem pres aquesta decisió, malgrat que ens obligui a tornar a començar tot el procediment.
Quedarà per al proper mandat?
La nova tramitació està feta i tornem a estar en primera posició, si el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ho vol, perquè es pugui fer l’obra. Però tenint en compte que l’any que ve és any electoral, no hi ha cap vareta màgica que permeti licitar l’obra i executar-la en sis mesos. Aquesta és la realitat.
Quin és el pressupost i l’estat d’endeutament del municipi?
Un milió d’euros de pressupost de mitjana i endeutament zero; hi era quan vam entrar, però aquest era un dels objectius, es va complir, s’ha mantingut i cada any generem un estalvi. No volem tensions de tresoreria.
Més projectes de cara al futur?
De feina per fer n’hi haurà sempre. La transformació de l’àrea urbana s’ha complert i és palpable. Ara, des del meu punt de vista, sense oblidar el tema de l’escola, que és evident, potser s’hauria d’afrontar el projecte d’una piscina municipal, perquè és un equipament que fomenta i ajuda a socialitzar, és un punt i un espai per fer poble.
Repetirà de candidat a l’alcaldia?
A final de mandat, entre regidor i alcalde, hauré estat 16 anys en total a l’Ajuntament. Tal com vaig fer l’anterior cop, estic disposat a seguir treballant sempre pel poble, però decidir si renovo ho faig sempre al final del mandat, en el darrer moment. D’aquí a la primavera poden haver-hi circumstàncies que facin decidir una cosa o una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona