Política

Vox demana convocar eleccions de manera immediata i acabar amb l’Estat de les autonomies

La formació ultradretana aplega 10.000 persones en un acte al palau de Vistalegre de Madrid

El partit proposa un centenar de mesures, entre les quals la derogació de la llei de violència de gènere i l’expulsió dels immigrants en situació irregular

El partit ultradretà Vox ha reunit 10.000 persones en l’acte que ha celebrat al palau de Vistalegre de Madrid, segons ha informat la formació a través de les xarxes socials. Vox confia entrar al parlament espanyol per superar el que defineix com el “ruïnós” Estat de les autonomies i convertir Espanya en un Estat unitari.

La formació ha presentat una bateria de cent mesures entre les quals la convocatòria immediata d’eleccions a l’Estat per acabar amb el mandat de Pedro Sánchez, “sostingut per podemites i separatistes”, asseguren. De fet, el lema de l’acte era Eleccions ja.

També volen la il·legalització dels partits independentistes, la supressió de les comunitats autònomes, un sol govern i un sol parlament per a tot el territori, la devolució immediata de les competències d’educació, sanitat, seguretat i justícia, un tipus únic de l’IRPF i establir la llengua castellana com a vehicular en l’ensenyament arreu.

També proposa altres mesures regressives com la derogació de la Llei de Memòria Històrica i de la Llei de violència de gènere, per substituir-la per una altra de violència intrafamiliar.

Així mateix, aposta per expulsar tots els immigrants en situació irregular als seus països d’origen, il·legalitzar els partits i associacions “que persegueixin la destrucció” de la integritat territorial o la cadena perpètua per a tots els terroristes.

Un dels fundadors de Vox, José Antonio Ortega Lara, ha reconegut que algunes mesures són “arriscades” però ha defensat que són “necessàries per treure Espanya del marasme” en què –segons ell– l’han posada els partits polítics.

Vox ha rebutjat qualsevol sentència judicial que provingui d’un tribunal estranger, una mesura que ha suscitat crits de “Puigdemont a presó” per part dels assistents.

El líder del partit, l’exdirigent popular Santiago Abascal, ha començat la seva intervenció afirmant que “l’Espanya viva ha despertat gràcies a Déu”. Abascal ha carregat contra els independentistes, comunistes i l’esquerra i també ha criticat “la dretona cobard que canvia d’opinió” i l’“ambigüitat dels taronges veleta”. A més, ha vaticinat que Vox “desbordarà les urnes quan a Espanya se li doni la veu que se li ha arrebassat”.

De la seva banda, el secretari general del partit, Javier Ortega Smith, ha subratllat quin és l’“objectiu clar” de la formació: “Els espanyoles estaran primers” i el “compromís irrenunciable que tots plegats farem Espanya gran una altra vegada”, unes consignes recorden el discurs del president nord-americà, Donald Trump.

Segons ha informat el propi partit, el cost de l’acte ha estat de 93.000 euros i es pagarà, asseguren, amb aportacions dels seus afiliats i simpatitzants, “sense utilitzar diners públics com la resta de partits”. L’entrada a l’acte era gratuïta.

La formació d’extrema dreta afirma que ha multiplicat gairebé per tres el nombre d’afiliats a Espanya. Des de l’agost del 2017 fins ara ha passat de 3.400 a més de 10.500 afiliats, segons les seves dades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona