Política

Turull nega al TSJC que volgués evitar cap embargament

L’exconseller, conduït des de la presó, exposa al jutge que llavors no tenia cap càrrec, i que el pis era també de la dona

Custodiat per cinc agents dels Mossos d’Esquadra, sense emmanillar, amb vestit i sense corbata, Jordi Turull va travessar la sala dels Passos Perduts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on va ser conduït ahir des de la presó de Lledoners per declarar com a acusat d’una insolvència punible pel traspàs de 96.449 euros a la seva dona, Blanca Bragulat, també acusada pel fiscal, quatre mesos abans de l’1-O. “Bon dia”, va dir serè a tres periodistes. Les declaracions no van durar ni una hora.

En acabar, el penalista Jordi Pina, advocat de Turull, va detallar que no hi ha cap irregularitat. “Encara no sabem qui denuncia. La fiscalia, com sempre, l’hauria pogut cridar a declarar abans de presentar la querella. Només ha fet una pregunta a Turull i cap a la dona”, va etzibar Pina. Turull, segons el seu advocat, va negar l’acusació, ja que quan va fer el traspàs de béns encara no era conseller i, per tant, no sabia què li podien reclamar, i ho va fer per qüestions de salut. A més, hi afegeix que ara la reclamació de 2,1 milions imposada pel Suprem als presos polítics està consignada. El fiscal sosté que el juny del 2017 Turull va donar a la dona la meitat d’un pis a Parets del Vallès (valorat en 84.452 euros) i la meitat d’un compte corrent (amb 107.594). Pina va aclarir que Turull era titular del pis i que la dona hi va fer les obres de restauració –per tant, tots dos n’eren propietaris–, i per això li va fer una donació de la meitat, i també van fer un testament recíproc del 50%. Pel que fa al compte corrent, eren cotitulars, però la majoria eren diners de la dona, va certificar la directora de la caixa.

LA FRASE

La fiscalia va presentar una querella sense preguntar res a Turull. I avui només li ha fet una pregunta
Jordi Pina
advocat de jordi turull

“Vostè em converteix en pres polític”

Redacció

Jordi Turull va retreure al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que canviés d’opinió després de deixar-lo en llibertat al desembre i que el tornés a empresonar uns mesos més tard, enmig del seu debat d’investidura. “No sé si quan vaig entrar a la presó al novembre podria ser considerat pres polític, però el que sí que és cert és que a partir del 23 de març vostè em converteix en pres polític. Vostè sap que jo podria ser president de la Generalitat, doncs cap a dins, cap a la presó”, va etzibar Turull a Llarena en la seva declaració el 18 d’abril. Ens uns àudios difosos ahir per Catalunya Ràdio, l’exconseller de la Presidència i exportaveu del govern constata que és la primera vegada que un magistrat decideix quin diputat pot ser votat president i parla d’“encreuament de poders” entre l’executiu i el judicial.

“Què ha canviat? Què he fet? He incomplert el meu deure d’assistir setmanalment davant l’ordre judicial? No. He votat des que es va tornar a constituir el Parlament alguna resolució prohibida pel Tribunal Constitucional? No. He intentat no comparèixer quan m’ha citat? No. Llavors, quines novetats objectives han ocorregut des del 4 de desembre fins avui?”, pregunta l’exconseller. Turull ironitza sobre com es precipita el processament quan apareix als mitjans que ell serà el candidat: “Casualitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona