Política

Fernández es presentarà a les primàries del dia 30 per substituir Albiol en el PP

La proclamació del president, si hi ha més candidats, es farà en segona volta al congrés del 10 de novembre

Casado vol “reactivar” el partit a Catalunya

El diputat al Parlament Alejandro Fernández, com ja s’esperava, es va presentar ahir per presidir el PP a Catalunya en substitució de Xavier García Albiol, que divendres passat va anunciar que deixava el càrrec i també l’escó a l’hemicicle per centrar-se a recuperar l’alcaldia de Badalona. Fernández, que ja és l’actual portaveu al Parlament, ho va confirmar en una piulada després de la reunió del comitè de direcció del partit fet a Barcelona i de la trobada de la junta directiva regional a la qual va assistir el president de la formació a Espanya, Pablo Casado, per fer-ho coincidir amb la commemoració de la manifestació unionista de fa un any. “Sé que la presidència del PP de Catalunya no és el lloc més plàcid del món”, va escriure, “però crec en el meu partit i sobretot en els seus militants, gent extraordinària”, va afegir, per acabar la piulada amb un: “Tenim un projecte per a Catalunya, i per això anuncio que presento la meva candidatura a presidir el PPC.”

Els populars obren ara un procés de primàries que s’iniciarà el 15 i 16 d’octubre, amb la presentació d’avals de precandidatures, amb el requeriment d’un mínim de 90. El 18 d’octubre es farà la proclamació de candidatures i, si hi ha més d’un candidat, s’iniciarà la campanya del 19 al 29 d’octubre. L’endemà, el 30 d’octubre, se celebrarà la votació en primera volta dels candidats i dels compromissaris del congrés en un procés pilotat pel vicesecretari territorial, Josep Llobet, i el 10 de novembre es produirà la segona votació, durant un congrés extraordinari.

Fernández és de moment l’únic que ha manifestat públicament la voluntat de liderar els populars, tot i que també sona el nom de Dolors Montserrat. En qualsevol cas, la intenció, com va deixar clar Casado mateix, és “reactivar” el partit a Catalunya perquè s’erigeixi en el “referent constitucionalista”, davant la puixança de Cs. En aquesta carrera per veure qui és més de dretes i espanyolista, Casado va comparar l’actualitat catalana amb el que va viure el partit al País Basc, tot i que després va matisar que “afortunadament no hi ha terrorisme”, però sí “violència”. També va atribuir a Terra Lliure “200 assassinats”, tot i que després va puntualitzar que volia dir atemptats. Al ja tradicional discurs del colpisme independentista que obliga a tornar a aplicar l’article 155, i després de recordar diversos episodis “d’apartheid laboral, educatiu i familiar” que pateixen militants i dirigents del PP, va lloar la figura d’Albiol, “un referent en la resistència a la xenofòbia i el supremacisme del nacionalisme”.

LA FRASE

En Xavi és referent en la resistència a la xenofòbia i el supremacisme del nacionalisme
Pablo Casado
President del PP

LA XIFRA

90
avals
són els que necessitarà cada precandidat per poder-se presentar a les primàries per rellevar Albiol.

LA DATA

30-10-07
Votaran
els precandidats i els compromissaris en una elecció que culminarà al congrés del 10 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia