Política

Albiol avisa que en 15 anys la independència pot ser imparable

L’encara líder del PP de Catalunya considera que Mariano Rajoy hauria d’haver aplicat abans el 155

L’encara líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha afirmat que el govern de Mariano Rajoy hauria d’haver aplicat abans el 155, concretament després dels plens del 6 i 7 de setembre de l’any passat que van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat.

Concretament, durant una entrevista a Els Matins de TV3, Albiol ha lamentat que la gestió del govern espanyol deixés el PP de Catalunya enmig de “foc creuat”, entre els ciutadans que veien el 155 com una agressió i els que creien que no era prou contundent.

D’altra banda, Albiol ha avisat que si l’Estat no es pren seriosament el que està passant a Catalunya d’aquí a 15 o 20 anys “no hi haurà 155 que aturi la independència”.

Així doncs, Albiol ha admès que el PP català ha estat “condicionat” per les decisions del govern de l’Estat i ha assegurat que ell hagués fet una gestió diferent del 155. “Quan vam veure l’evidència que Puigdemont tirava pel camí del mig, s’hagués hagut d’aplicar abans després dels plens del 6 i el 7 de setembre”, ha considerat. Una decisió que el govern de Rajoy no va prendre, segons Albiol, perquè va creure que primer s’havia d’arribar a un acord amb la resta de partits constitucionalistes, Cs i el PSOE.

Aquesta situació va deixar el PP de Catalunya, segons Albiol, enmig d’un “foc creuat” entre els que veien el 155 com una agressió i els que creien que no era prou contundent. Albiol assenyala que així ho demostren les enquestes del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que preveien un augment de la intenció de vot del PPC en unes eleccions al Parlament fins a l’estiu del 2017.

Segons Albiol, els partits independentistes i la Generalitat en els darrers temps s’han convertit en una “màquina de generar independentistes” per la “pressió social” que viu Catalunya.

Es tracta, segons l’encara líder del popular, d’una “estratègia perfectament dissenyada” des de fa temps. I ha afegit que cap dels errors que puguin haver comès els governs espanyols justifica la situació “inadmissible” de Catalunya des del 2012.

Finalment, Albiol ha conclòs que el govern està buscant un altre 155 “amb més intensitat” i preveu que hi haurà eleccions al Parlament entre l’11 de setembre i l’1 d’octubre de l’any que ve, tenint en compte que es preveu la sentència sobre l’1-O entre el juny i el juliol.

Avisa Torrent de les conseqüències

Albiol ha recomanat al president del Parlament, Roger Torrent, que faci cas de l’informe dels lletrats i no comptabilitzi el vot delegat dels quatre diputats de JxCat processats. “Veient els precedents, em cuidaria prou de no saltar-me la llei. Pot tenir conseqüències personals”, ha avisat tot afegint que fins ara Torrent ha tingut cura de no cometre determinats errors del passat.

Albiol també ha posat en dubte que avui es pugui reprendre el debat de política general que va quedar ajornat la setmana passada tenint en compte les “baralles” entre JxCat i ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona