Política

Delgado diu que és “doble víctima del xantatge de Villarejo i de la dreta i l’extrema dreta”

La ministra espanyola de Justícia nega haver mentit sobre l’excomissari Villarejo i manté que no és amiga ni té cap relació laboral amb ell

Critica els partits de dreta per voler treure un rèdit electoral del “xantatge de les clavagueres de l’Estat”

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha afirmat aquest dimarts al Congrés dels diputats que és “doble víctima del xantatge de l’excomissari [José Manuel] Villarejo i de la dreta i l’extrema dreta”. “És un xantatge a l’Estat i jo en sóc la víctima per ser ministra”, ha denunciat a la comissió de Justícia, on ha comparegut a petició pròpia per donar explicacions sobre les gravacions que s’han filtrat. A més, ha criticat els partits de dreta per voler treure un rèdit electoral sumant-se al “xantatge de les clavagueres de l’Estat” per fer caure el govern de Sánchez.

La ministra ha comparegut l’endemà que el Congrés hagi aprovat una moció que demana la seva dimissió “immediata” o bé el cessament per part del president del govern espanyol. A finals de setembre, el Senat ja va reprovar la titular de Justícia per la seva actuació en relació a la demanda a Bèlgica contra el jutge Llarena.

“No sóc amiga de Villarejo”

Durant la seva intervenció, Delgado ha defensat que “no ha mentit” i ha negat qualsevol relació professional amb l’excomissari empresonat i també nega que sigui la seva “amiga”. No obstant això, ha reconegut haver anat a un dinar amb la cúpula policial en matèria antiterrorista amb qui treballava “habitualment” (convidada per un companya de l’Audiència Nacional) però ha evitat entrar en el contingut de les gravacions.

Delgado ha defensat que són enregistraments aconseguits de manera “il·lícita” i que suposen “la matèria de la qual se serveix el xantatgista”. Ha apuntat que tampoc valoraria cap altra gravació aconseguida de manera il·lícita que afectés cap altra persona.

Segons ella, l’objectiu de l’excomandament policial és aconseguir un “benefici personal” i sortir de la presó però avisa que no es deixarà pressionar.

A més, ha criticat l’oposició per haver-se sumat al “xantatge” a la seva persona per acabar amb el “govern decent de Pedro Sánchez, reformista i que vol netejar”. “No acceptarem amenaces de les clavagueres ni de qui els hi fa el joc brut”, ha avisat. Per tant, ha deixat ben clar que no té cap intenció de fer cap pas al costat.

“Jo sé el que és estar amenaçada, vaig portar 19 anys escorta i no permetré que un presumpte delinqüent ni a la dreta que posi en dubte la meva dedicació i sacrifici pel servei públic”, ha subratllat.

La titular de Justícia també s’ha referit a l’anomenada Operació Catalunya. Ha dit que l’excomissari de policia la va tirar endavant sota la direcció de l’exministre del PP Jorge Fernández Díaz.

En les darreres setmanes, s’han filtrat converses enregistrades el 2009 quan era fiscal de l’Audiència Nacional amb l’excomissari José Manuel Villarejo (en presó preventiva). Delgado havia negat conèixer Villarejo, però a les converses se la sent parlant amb ell i mofant-se de la condició d’homosexual del seu actual company de gabinet, el ministre de l’Interior i jutge Fernando Grande Marlaska. També han transcendit gravacions on Villarejo parlava d’haver creat una xarxa de prostitutes per espiar polítics i treia pit en presència de la ministra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona