Política

ARTUR GINESTA

L’agrupació d’electors funciona molt bé”

Destaca l’èxit de la prova del control dels contenidors

No es podrà aprovar el POUM fins al pròxim mandat

Artur Ginesta Rambla és constructor. Va néixer a Barcelona fa 60 anys i en fa prop de 40 que viu a Argelaguer. No milita en cap partit i no havia entrar mai en política fins que va encapçalar una llista d’independents el 2015.

A les eleccions del 2015 a Argelaguer només s’hi va presentar la llista d’agrupació d’electors que encapçalava Artur Ginesta. És el primer cop que CiU no està en el govern d’aquest poble garrotxí.

Ser alcalde és tal com s’imaginava?
No, no (riu).
És millor o pitjor?
És diferent. Sí que m’imaginava la il·lusió i la satisfacció que et dona representar la gent del teu poble, però també és una llosa, perquè una cosa és representar els veïns que t’han votat i l’altra, governar també per a tots els altres, ja que també els represento. Hem intentat no perdre de vista això i crec que ho hem aconseguit.
Els projectes que tenien per a aquest període, els han pogut tirar endavant?
Sí, en aquest aspecte estem molt contents. Algunes coses han costat més que altres, però les hem acabat tirant endavant. Per exemple, en el programa de Viure al Poble hi havia diversos projectes, com ara unes passarel·les al centre del poble. Ja n’hem fetes unes quantes i ara l’ACA ens acaba de donar permís per fer la que estarà situada darrere de l’església.
Una iniciativa important ha estat el nou sistema de recollida d’escombraries, amb uns contenidors controlats. Està funcionant?
Ha estat una prova pilot. Si mirem els números, el resultat és boníssim: més d’un 60% de tot el que es recull pot anar a reciclatge, mentre que abans estàvem en un 34 o 35%. Però ara ens sembla poc perquè veiem que tampoc és tan difícil. Ens queda una part dels veïns que encara no hi col·laboren, però haurien d’entendre que cadascun de nosaltres s’ha de fer responsable de les deixalles que genera. Crec que no se n’ha fet prou pedagogia, d’això. Ens sembla que les escombraries no són nostres, i ho són. Quan tu compres una ampolla de refresc et converteixes en propietari i responsable de l’envàs, igual que un cotxe. Quan te’n desprens, hi ha un servei que t’ho facilita i això val uns diners.
D’alguna manera premiaran el que ho faci bé?
L’any que ve aplicarem el pagament per gestió. No es tracta de premiar el que ho fa bé, perquè hem de partir de la base que el que és normal és fer-ho bé. La teva obligació moral i social és fer les coses bé. Es tractarà de fer pagar per allò que tu no fas. Millorarem els contenidors i perfeccionarem la gestió a partir de l’experiència d’aquests mesos i de l’experiència de ciutats europees, com ara Pisa. Al principi ens limitarem a informar i mirar de convèncer els que no col·laboren, i més endavant aplicarem una taxa diferenciada. Ja fa dos anys que no apugem la taxa d’escombraries, tot i que ens augmenta el cost d’entrada a l’abocador, i mirarem de mantenir-ho.
De l’anterior Ajuntament n’havia quedat pendent el pla general urbanístic, el POUM. Tindran temps d’aprovar-lo en aquest mandat?
No hi serem a temps. Quedarà per als pròxims anys. El POUM s’havia aprovat inicialment, però, com que hi va haver tantes al·legacions, es va retirar. En aquests anys hem anat estudiant totes les al·legacions i totes s’incorporaran al nou POUM. Els treballs tècnics que es van fer s’aprofitaran tots.
Preveu tornar-se a presentar per a alcalde, l’any vinent?
Probablement ho faré, si no hi ha res de nou.
I la llista tornarà a ser d’agrupació d’electors, sense sigles de partits?
Sí, perquè crec que està funcionant molt bé. A la llista hi havia gent de tendències molt diferents perquè es tractava de buscar gent amb ganes de treballar, independentment de les seves idees polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona